Yunanistan büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı

Yunanistan büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı.

Yunanistan büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı

Yunanistan büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Yunan gazetesi (Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili) alçakça bir manşet attı. Yunan Büyükelçiyi bakanlığa çağırdık” açıklamasını yaptı.

Atina’da bulunan Türk büyükelçisinin de Yunanistan Dışişleri Bakanı ile görüştüğünü açıklayan Çavuşoğlu, “Biz Kıbrıs meselesinde artık federasyon için müzakere etmeyeceğimizi defalarca söyledik. Başarısız olacak yeni bir maceraya atılmanın hiçbir anlamı yoktur” diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu “Eğer basın özgürlüğü ile bağdaştırmıyorlarsa hukuki olanı yapmak onların sorumluluğundadır. İletişim Başkanlığımız da gerekli girişimi yapıyor. Yunanistan’ın birçok konuda Türkiye’de olan birçok meselelerinde olumlu adım atamamasının sebebi de işte bu kamuoyunun duygusunu yansıtan basındır. Ben bunu gördüm, maalesef seviye bu, gerekli işlemleri yapacağız” diye konuştu.

Kıbrıs’la ilgili bir soru üzerine Çavuşoğlu “Kıbrıs’ta seçim arifesindeyiz. Elbette Kıbrıs Türk halkının iradesi sandığa yansır. Diğer taraftan Kıbrıs müzakereleri var. Bu müzakerelerde herkes görüşlerini söyleyebilir. Bunu seçim malzemesi haline getirilmesini doğru bulmuyoruz. Kıbrıs’la ilgili attığımız adımlar ortada. İktidara geldiğimizden bu yana her türlü adımı attık, çabaları destekledik. Annan planı başarısız oldu. Rum tarafı yüzde 75’le reddetti. Türk tarafından güçlü bir destek çıktı. Kimin çözüm istediğini, kimin istemediğini gördük. En son Dışişleri Bakanı olduktan sonra bir müzakere süreci başladı, biz güçlü bir şekilde destekledik. Cenevre’deki müzakereler kısaydı, biraz daha zaman verelim dedik” dedi.