Yunanistan basını: Miçotakis ve Macron savunma işbirliği konusunda anlaştı

Yunanistan Başbakanı Miçotakis ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un, iki ülke arasında stratejik ilişkilerin kurulması ve savunma alanında işbirliği konusunda anlaşmaya vardığı belirtildi.

Yunanistan basını: Miçotakis ve Macron savunma işbirliği konusunda anlaştı

Fransa, Yunanistan, İtalya, İspanya, Kıbrıs, Malta ve Portekiz katılımıyla Korsika Adası’nda düzenlenen Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi öncesinde Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron arasında bir görüşme gerçekleşti.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA AÇIKLANACAK

Yunan hükümetindeki kaynaklar, iki liderin stratejik ilişkiler ve savunma işbirliğine ilişkin anlaşmaya ulaştığını aktardı. Anlaşmaya ilişkin detayların, Miçotakis’in önümüzdeki hafta sonu Selanik’te yapacağı konuşma sırasında açıklanacağı ifade edildi.

Yunanistan ve Fransa liderlerinin, Türkiye’ye yönelik strateji üzerinde de anlaştığını bildiren kaynaklar, “Provokasyonlar bitiyor ve görüşmeler başlıyor, aksi takdirde yaptırımların yolu açılıyor. Yunanistan yalnız değil. Yanında çok sayıda partneri var ve bunun Avrupa-Akdeniz Forumu’nun sonuç bildirgesine de yansıması bekleniyor” ifadesini kullandı.