Yozgat'ta AKP'liler arasında ihale kavgası

AKP'li Yozgat Belediyesi, eski özel hastane arazisini satın almak için ihaleye katıldı. Ancak ihaleyi arsaya yeni bina inşa etmek isteyen AKP'li belediye meclis üyesi kazandı.

Yozgat'ta AKP'liler arasında ihale kavgası

Yozgat’ta Halk Bankası’nın mülkiyetine geçen Özel Şifa Hastanesi binasının bulunduğu arazinin elektronik ihale ile satışı gerçekleştirildi.

AKP’li Yozgat Belediyesi, hastane arazisini satın almak istedi.Ancak AKP’li Yozgat Belediye Meclis Üyesi Alparslan Akyüz ve ailesi de aynı yere yeni bina yapmak için ihaleye katıldı. İhaleyi kazanan da Akyüz ve ailesi oldu.

“BELEDİYE 1 MİLYON LİRAYI NASIL BULAMADI?”

Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, ihale için Yozgat Belediyesi’nin 7.5 milyon liradan başlayıp 10.5 milyar liraya kadar teklif verdiği ve sonra da çekildiğinin görüldüğünü belirtip şunları söyledi:

“Burası üzerinde atıl durumda bir eski hastane binası bulunan yeşil alan olarak değiştirilmiş 6038 metrekarelik bir arazi. Burası yeşil alan olduğu halde AKP’li Belediye Meclis Üyesi burası için 11.5 milyon lira vererek satın aldı. Belediye’nin burayı alacak bedeli veremeyip ihaleyi alamaması ve burayı kamuya ait bir alan haline getirememesi kamuoyunca düşündürücü bulunmaktadır. Yozgat Belediyesi 1 milyon lirayı nasıl bulamadı? Merak edilen konu; bitişiğinde Valilik binası bulunuyor oluşundan dolayı bugüne kadar defalarca duyurusu ve haberi yapılan ‘otopark ve sosyal tesis gibi kamuya açık bir tesis yapılacağı’ haberlerinin tamamen boşa düşmesidir. Buna kim sebep olmuştur? Belediye’nin burayı alabilecek teklifi vermemesinin sebebi nedir?”

“EN ÜSTTEKİ KİŞİ VAZGEÇİREMİYOR”

Belediye Başkanı Celal Köse’nin ‘Bu durum hukuki olabilir ama bu meclis üyesinin ihaleye girmemesi lazımdı’ dediğini söyleyen Keven, “Bunu AKP grubunun mecliste ki en üst konumda bulunan biri söylüyor ve kendi parti grubunda ki bir kişiyi burayı almaktan vaz geçiremiyor. Yozgat’ta yüzlerce girişimci iş insanı var. Bunca insan yeşil alan olarak belirlenmiş bir yere gidip 11.5 milyon lira gibi yüksek bir rakam verip satın almıyor. Ama ne hikmetse meclis üyesi tüm itirazlara rağmen ihaleye girip satın alıyor. Bu durumu tüm Yozgat olarak sorgulamak zorundayız. Çocuklarınıza yeşil alanlarına yüksek apartmanlar dikilmiş bir Yozgat bırakmak istemiyorsanız sorgulamak zorundasınız.” diye konuştu.

DİSİPLİNE VERİLECEK

AKP’li Başkan Celal Köse’nin, belediyeye rakip olup hastane arazisini alan AKP’li meclis üyesi Akyüz’ün disipline sevk edileceğini söylediği belirtildi.