Yoldaşları, Hüseyin Duman’ı unutmadı!

"Katledilişinin 21. yılında Hüseyin Duman'ın mücadelesi bizlere ışık tutuyor. Ona bir sözümüz var. O da "Sosyalist Türkiye". Her ne yapsalar da varacağız emelimize!"

Yoldaşları, Hüseyin Duman’ı unutmadı!

1999 yılında yapılan 18 Nisan seçimlerinden bir gün önce, Sosyalist İktidar Partisi (SİP) seçim konvoyuna yapılan faşist saldırı sonucunda öldürülen partili tekstil işçisi Hüseyin Duman, katledilişinin 21. yılında yoldaşları tarafından unutulmadı.

Hüseyin Duman Yenibosna Çobançeşme’de mezarı başında yoldaşları tarafından anıldı.

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) “Hüseyin Duman aramızdan ayrılışının 21. yılında kavgamızda yaşıyor. Saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz…” diyerek İstanbul Yenibosna Çobançeşme Mezarlığı’nda yapılan anmanın fotoğrafını paylaştı.

TKH mesajında, “1999 yılında faşistler tarafından katledilen tekstil işçisi yoldaşımızı anıyoruz. Sermaye düzeninin emekçilere dönük zulmüne ve sömürüye boyun eğmeyen Hüseyin yoldaşımızın mücadele bayrağı hala elimizde. Katledilişinin 21. yılında Hüseyin Duman’ın mücadelesi bizlere ışık tutuyor. Ona bir sözümüz var. O da “Sosyalist Türkiye”. Her ne yapsalar da varacağız emelimize!” ifadelerini kullandı.