Yol TV'den Sağlık Bakanlığı'nın iletişim gruplarından çıkarılan muhabir hakkında açıklama

"Belli ki gerçeklerin peşine düşmemiz Bakanlık yetkililerini rahatsız etti." denilen açıklamada, "Soru sormak da gazetecilik yapmak da suç değil." ifadeleri kullanıldı.

Yol TV'den Sağlık Bakanlığı'nın iletişim gruplarından çıkarılan muhabir hakkında açıklama

Yol TV Muhabiri Özge Uyanık’ın Sağlık Bakanı’na yönelttiği sorularının engellenmesi ve son olarak da basın toplantısında izin verilmeyen sorusunu sosyal medyadan sormasının ardından, bakanlığın iletişim gruplarından çıkarılmasına ilişkin, Yol TV Haber Merkezi bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, “Basın toplantıları soru sormak için var. Soru sormak da gazetecilik yapmak da suç değil. Bakanlık yetkilileri hatasından derhal geri dönmelidir. Korunması gereken birilerinin itibarı veya koltuğu değil kamuoyunun faydasıdır.” denildi.

Yol TV Haber Merkezi’nden yapılan açıklamanın tamamında şu ifadeler yer aldı:

“Muhabirimiz Özge Uyanık, haftalardır Sağlık Bakanlığı’nın basın toplantılarını takip ediyor. Görevinin en doğal gereği olarak ülkenin ve dünyanın en yakıcı gündemlerinden biri olan pandemiyle ilgili soru sormak için söz istiyor. Ancak haftalardır sistematik bir şekilde soru sorması engelleniyor. Son olarak basın toplantısında izin verilmeyen sorusunu sosyal medyadan yöneltti diye hiçbir açıklama yapılmaksızın iletişim gruplarından çıkarıldı.

Özge Uyanık sorularını halk için, halk adına soruyor. Halkın merak ettiği soruları Bakana yöneltiyor. Muhabirimizin daha önceki haftalarda sorduğu sorular ülkenin gündemine oturdu. Giresun’da yapılan mitingin sorulması, fiziksel mesafe konusundaki tutarsızlığı açığa çıkardı. Vaka-hasta sayısıyla ilgili soru, bu konudaki manipülasyonu ortaya koydu. Bakanlık gizlediği rakamları açıklamak zorunda kaldı.

Belli ki gerçeklerin peşine düşmemiz Bakanlık yetkililerini rahatsız etti. Türkiye’de bakanlıklar, ülkeyi yönetenler basın toplantılarında önceden hazırlanmış sorulara yanıt vermeye alışmış. Pandeminin ilk haftalarında Sağlık Bakanlığı’nın ne kadar şeffaf olduğundan, akreditasyonsuz basın toplantısı yapmasından bahsediyorlardı. Rahatlıkla cevap veremeyecekleri ilk gerçek soru sorulduğunda, şeffaflıktan ne anladıklarını da görmüş olduk.

Basın toplantıları soru sormak için var. Soru sormak da gazetecilik yapmak da suç değil. Bakanlık yetkilileri hatasından derhal geri dönmelidir. Korunması gereken birilerinin itibarı veya koltuğu değil kamuoyunun faydasıdır.”