Yine o isim: İBB Meclisi'nde gerginlik

Seçim öncesi Ekrem İmamoğlu'na "Pontus" göndermesinde bulunmasıyla tepki çeken AKP'li Tevfik Göksu yine sahneye çıktı.

Yine o isim: İBB Meclisi'nde gerginlik

İBB Meclisi’nin salgın gündemi ile olağanüstü olarak gerçekleştirilen oturumunda, “ezan-namaz” tartışması yaşandı.

İBB Meclisi ‘İyi Parti’ Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, oturumda yaptığı konuşmada İBB’nin çalışmalarının engellenmek istendiğini belirterek Meral Akşener’in İmamoğlu için söylediği “Şeytan kovalamaktan namaza vakit bulamıyor” sözlerini hatırlattı.

AKP Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu da bunun üzerine “Aslında Meral hanım cümleyi yanlış kullandı. ‘Bizim başkanın namazda gözü yok ki ezanda kulağı olsun’ diyecekti. Hani bu kentte israf vardı, neden önlemediniz. Burası İstanbul’un geleceğini karartmak isteyenlerle geleceğini aydınlığa taşımak isteyenlerin platformudur” diye konuştu.

Daha önce Ekrem İmamoğlu’na “Pontus” göndermesinde bulunmasıyla da hatırlanan Göksu’ya İmamoğlu, “Her benzetmesinde puan kaybetmeye devam ediyor. Aynen ‘kulağı ezanda olmaz’ misali benzetmesi daha önce yaptığı benzetme gibi iyi puan kaybettirir Tevfik beye. Siyasi çukura düştü bu lafınız. ‘Aklı namazda olmayanın kulağı ezanda olmaz’ lafı bir algı yaratmaktır. Ama o siyasi bir çukurdur. Siz devam edin orada.” ifadeleriyle yanıt verdi.