'Yerli ve milli' başkanın isyanı: 'Ermeni Tabip Odası' diyorlar, hakkımızı helal etmiyoruz

İktidarın 'yerli ve milli' söylemine sarılan Kayseri Tabip Odası Başkanı "Bizi 'Ermeni Tabip Odası' olarak adlandıranlara hakkımızı helal etmiyoruz." dedi.

'Yerli ve milli' başkanın isyanı: 'Ermeni Tabip Odası' diyorlar, hakkımızı helal etmiyoruz

Kayseri Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Per, görev süresinin dolması nedeniyle yaptığı açıklamada, TTB merkez yönetimini eleştirirken AKP’nin “yerli ve milli”lik söylemine sarıldı.

Yapılacak olan genel kurulla yeni yönetimin belirleneceğini kaydeden Başkan Per, TTB Merkez Konseyi’nin AKP’nin sağlık politikalarına karşı tutumunu “marjinal çıkışlar” diye niteledi, Kayseri Tabip Odası’nın bu nedenle “yalnız” kaldığını öne sürdü.

TTB yönetimini hedef alan Prof. Dr. Per, bir yandan da sağlık sistemindeki krizi ve sağlık çalışanlarının yaşadığı haksızlıkları itiraf etti. “Pandemi sürecinde canla başla çalışan sağlık çalışanlarına Sağlık Bakanımızın verileceği söylediği katkı sınırlı kalmış, maalesef bu konuda da adalet sağlanamamıştır. Verilen sözler yerine getirilememiş, her kademede görev yapan sağlık çalışanları haklarını alamamıştır.” diyen Per, yaşanan sorunları sıralamaya “Üniversite hastaneleri ve Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler arasındaki uçurum her geçen gün artmaktadır. En muzdarip olduğumuz konu ise kanunu çıkarıldığı söylenen ama bir türlü sahaya yansımayan sağlıkta şiddet yasasıdır. Fiziki şiddetin yanı sıra idarecilerin hekimlere ve sağlık çalışanlarına mobbing uygulamaları artarak devam etmektedir.” diyerek devam etti.

Per konuşmasının devamında ise Kayseri Tabip Odası’nın iktidarın yanında olduğunu ortaya koymak isterken “Biz Kayseri Tabip Odası olarak her zaman yerli ve milli olduk. Türk Tabipler Birliğinin uygulamaları karşısında bizi ‘Ermeni Tabip Odası’ olarak adlandıranlara hakkımızı helal etmiyoruz. Merkez konseyin ‘Savaş bir halk sağlığı sorunudur’ diye açıklama yaptığı zaman biz Kayseri Tabip odası olarak ordumuzun, milletimizin ve devletimizin yanında olduğumu söyleyerek bu yönde duruş sergilemişizdir” ifadelerini kullandı.