'Yeni devlet kuruyoruz' diyen isim Cumhurbaşkanı Danışmanı oldu

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Danışmanlığına atadığı Oğan, "Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan'dır” demişti.

'Yeni devlet kuruyoruz' diyen isim Cumhurbaşkanı Danışmanı oldu

Cumhurbaşkanı Danışmanlığına getirilen yeni isimlere ilişkin atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararlara göre Ayhan Oğan ve Hamza Gedikoğlu Cumhurbaşkanı Danışmanlığına atandı.

Danışman yapılan isimlerden Ayhan Oğan, 2017 yılında katıldığı televizyon programda “yeni devlet” iddiasında bulunmuş ve tepki çekmişti.

Oğan, o dönem AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve “Sivil Alan Platformu Başkanı” sıfatıyla katıldığı programda Ayhan Oğan, “Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan’dır” demiş, programın diğer konuğu CHP’li Aytuğ Atıcı’nın “Ne demek yeni devlet? Mevcut devleti yıktınız mı?” sorusu üzerine ise “Yapılan YAŞ toplantısı yeni bir Türk Silahlı Kuvvetleri’nin inşasıdır. Biz vesayet düzenini yıktık. 15 Temmuz’daki devlet içerisindeki odaklanmış bütün vesayet mekanizmaları darmadağın oldu. Bürokratik oligarşinin hakim olduğu devlet sistemi bitmiştir. Şimdi halkın doğrudan belirlediği bir sistem geliyor. Bunun kurucu lideri de Recep Tayyip Erdoğan’dır. Siyasi görüşünüz ne olursa olsun, temel bir kimliği vardır 15 Temmuz’un. O kimlikte milli ve yerli kimliktir. Yeni kurulan oluşumun misyonu ve vizyonu da budur.” ifadelerini kullanmıştı.