Yeni 'darbe girişimi' iddiası: 15 Temmuz'dan daha güçlü...

Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık, yeni bir darbe girişimi ihtimali olduğunu öne sürdü, "Hem de 15 Temmuz'dan daha güçlü belirtiler gösteriyor." dedi.

Yeni 'darbe girişimi' iddiası: 15 Temmuz'dan daha güçlü...

Işıkçılar cemaatinin yayın organı, AKP destekçisi Türkiye gazetesinde yeni bir darbe girişimi ihtimalinin olduğu öne sürüldü.

Gazetenin yazarlarından Süleyman Özışık, konuya ilişkin kaleme aldığı “Yeni bir darbe ihtimali var mı?” başlıklı yazısında TSK içindeki halen var olduğu belirtilen ‘FETÖ’cülere ve “Erdoğan’dan ve AK Parti’den nefret edenler” diye söz ettiği kesime dikkat çekti. Yandaş yazar iddiasına temel olacak somut bir delil göstermediği yazısında ayrıca son yerel seçimlerde askeri lojmanlardaki sandıklardan alınan sonuçlara vurgu yapıp, “Son yerel seçimlerde, askerî lojmanlarda CHP’ye çıkan oy oranları yüzde 70 yüzde 84 arasında dersem, sanırım ne demek istediğimi daha iyi anlatmış olurum!” dedi.

Yazısının sonunda “Evet, bir darbe girişimi ihtimali var kardeşim. Hem de 15 Temmuz’dan daha güçlü belirtiler gösteriyor.” diyen Özışık, “Tepeden tırnağa herkesin bu noktada her zamankinden daha uyanık olmasında büyük yarar var.” diye de “uyarı” yaptı.

Özışık’ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tüm kademelerini suçlama niyetinde değilim…
Ama askerin içinde hâlâ FETÖ’cüler olduğunu ve zemin yokladıklarını hepimiz biliyoruz. Ayrıca yine Türk Silahlı Kuvvetleri içinde Erdoğan’dan ve AK Parti’den nefret eden bir kesimin olduğunu da biliyoruz.
Son yerel seçimlerde, askerî lojmanlarda CHP’ye çıkan oy oranları yüzde 70 yüzde 84 arasında dersem, sanırım ne demek istediğimi daha iyi anlatmış olurum!
Devletin üst düzey bürokratlarının oturduğu lojmanlardaki oy sonuçlarının da aynı oranda CHP lehine olduğunu daha önce dile getirmiştim.
Son olarak…
Dışarıya göz attığınızda, yani FETÖ’cü üst düzey isimlerin sosyal medya paylaşımlarına baktığınızda onların da tıpkı içerideki CHP’liler gibi, “Bu devran değişecek az kaldı” tarzında yorumlar yaptığını görürsünüz.
Toparlayacak olursam…
Evet, bir darbe girişimi ihtimali var kardeşim. Hem de 15 Temmuz’dan daha güçlü belirtiler gösteriyor.
Tepeden tırnağa herkesin bu noktada her zamankinden daha uyanık olmasında büyük yarar var.”