Yeni Akit yazarı: Türkiye ABD'nin desteğini aramalı, HTŞ ile en düzeyde koordinasyon sağlamalı

Yeni Akit yazarı, İdlib'de HTŞ ile en üst düzeyde koordinasyon yapılması çağrısında bulundu.

Yeni Akit yazarı: Türkiye ABD'nin desteğini aramalı, HTŞ ile en düzeyde koordinasyon sağlamalı

Yeni Akit yazarı Kenan Alpay, Türkiye’nin “terör” listesine aldığı cihatçı örgüt HTŞ ile İdlib’de tam bir koordinasyon içinde olmasını istedi.

İdlib sahasının asli unsurunun HTŞ olduğunu belirten Kenan Alpay, gazetede dün kaleme aldığı yazıda, TSK’nın yaptığı askeri yığınağın önemli olduğunu ancak “kuşatma”yı yarmak için HTŞ ile en yüksek düzeyde koordinasyonun şart olduğunu savundu.

Sahada Avrupa ve ABD’nin desteğinin aranmasının da önemli olduğunun altını çizen gerici yazarın HTŞ için islami direnişin önemli bir parçası” nitelemesinde bulunması da dikkat çekti.

İşte Alpay’ın yazısında ilgili bölüm:

“Rusya’nın savaş uçaklarına, İran ve Esed’in kara birliklerine İdlib’i dar edecek direniş unsurlarını Türkiye’nin en güçlü bir biçimde desteklemekten başka bir seçeneği yoktur. İdlib’i ele geçirmeyen Rusya hem askeri kudreti hem de siyasi prestiji açısından büyük bir kayıp yaşayacaktır. Sahaya her türlü askeri yığınağı yapmak önemli ancak kim ne derse desin İdlib’de sahanın asli unsuru bütün boyutlarıyla Heyetü Tahrir-i Şam’dır. BM, Amerika ve Avrupa’nın da siyasi-diplomatik desteği aranmalıdır elbette. Ancak şu gerçeği ifade edelim ki; Türkiye güney sınırındaki Rusya-İran-Esed cephesinin kuşatmasını İslami direnişin önemli bir parçası olan Heyeti Tahrir-i Şam ile en yüksek düzeyde koordinasyon sağladığı oranda kırabilir.”