Yeni Akit yazarı: CHP iktidara geldiğinde Yavuz Sultan Selim’in intikamını alır

Yeni Akit yazarı İbrahim Karataş, "Bu zihniyetten yılandan korkulduğu gibi korkulmalı." dediği CHP için "iktidara geldiğinde Yavuz Sultan Selim’in intikamını bile alır." diye yazdı.

Yeni Akit yazarı: CHP iktidara geldiğinde Yavuz Sultan Selim’in intikamını alır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmasında İdlib’den Türkiye’ye yönelik yeni göç dalgası ile ilgili “Orada görev yapan biri şunu söyledi, daha önce Suriye’den kaçıp Türkiye’ye gelenler sadece Suriyelilerdi. Ama İdlib’den gelecek olanların tamamı eli kanlı insanlardır” demişti.

Konuyu köşesine taşıyan gerici Yeni Akit yazarı İbrahim Karataş ise “Bebeklere terörist diyen zihniyet” başlıklı yazısında Kılıçdaroğlu’nun bu söylemini eleştirirken CHP’ye yönelik mezhepçi ifadeler kullandı.

CHP için “Bu zihniyetten yılandan korkulduğu gibi korkulmalı.” diyen Karataş, “O Kılıçdaroğlu ki ana muhalefet lideri ve bir gün bu ülkeyi yönetebilme potansiyeline sahip. Hatta o potansiyeli gerçeğe çevirmek için muhtemel bir darbe için dua bile eder. Yeter ki iktidara gelsin de nasıl gelirse gelsin.” diye yazdı.

Karataş, sözlerinin devamında şöyle dedi:

“Eğer bir gün iktidara gelirse mezhepçiliğin alasını yapacağına mezkûr sözleri delalet eder. CHP içine çöreklenmiş mezhepçi bir zihniyet (gerçi mezhepçi olmayanlar da çok masum değil) öyle bir kin içinde ki iktidara geldiğinde Yavuz Sultan Selim’in intikamını bile alır. Eğer abartıdır diyorsanız o zaman dönün İdlib’e veya Halep’e bakın.”