Yazıdan rahatsız olan AKP'liler gazeteciyi dövdü

Bursa'da yayımlanan Karacabey Yörem Gazetesi İmtiyaz Sahibi Şaban Önen, gazetede yazdığı bir yazı yüzünden 4 kişilik grubun saldırısına uğradı.

Yazıdan rahatsız olan AKP'liler gazeteciyi dövdü

Karacabey Yörem Gazetesi İmtiyaz Sahibi Şaban Önen, AKP’li Belediye Başkanı Ali Özkan’ın yakınları Serkan Acar ve 3 kişi tarafından saldırıya uğradı.

Karacabey Belediyesi’nin bir parkında meydana gelen olay, Karacabey Belediye Başkanı’nın bir yakını olan otopark işletmeciliği yapan Serkan Acar tarafından gerçekleştirildi. “Sen belediye başkanı olam dayım hakkında nasıl yazarsın” şeklinde sözlü taciz ile başlayan olayda Serkan Acar ve yanındaki 3 şahıs gazeteciye saldırdı.

Yüzünden yaralanan Önen, hastanede tedavi altına alındı. Olay sonrası Karacabey Devlet Hastanesi’nde müşahede altına alınan Önen’in, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Şaban Önen, şüphelilerden şikayetçi olduğunu bildirdi. Polis 4 saldırganı arıyor.

Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, saldırıyı kınadığına dair açıklaması ise şu şekilde:

“Karacabey Yörem Gazetesi İmtiyaz Sahibi Şaban Önen’e bugün saat 14.30 sıralarında Belediye Kamyon Garajı’nda yer alan otoparkta, 4 kişinin saldırısına uğradığını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Olay sonrası Karacabey Devlet Hastanesi’nde tedaviye alınan meslektaşımız Şaban Önen’in, sağlık durumunun iyi olması en büyük tesellimiz. Geçmişten günümüze ne yazık ki basın çalışanlarına yönelik saldırılar yaşanmaktadır. Meslektaşlarımız yazdıkları yazılar, yaptıkları haberler nedeniyle hedef olmaktadır. Bu tür çirkin saldırılar bizleri yıldırmadı, yıldırmayacaktır. Beklentimiz saldırganların yakalanarak gereken cezanın verilmesidir”