Yayınevinde dönüşümlü çalışma talebine 'ücretsiz izin'!

Epsilon Yayınevi, çalışanların pandemi kaygısını "örgütlü bir saldırı" olarak değerlendirdi. Editör ve grafikerleri ücretsiz izne çıkardı.

Yayınevinde dönüşümlü çalışma talebine 'ücretsiz izin'!

HABER MERKEZİ

Epsilon Yayınevi, koronavirüs salgını nedeniyle bir süredir ofis dışında çalışan editör ve grafikerleri ‘normalleşme’ takvimi uyarınca haziran ayında ofise çağırdı. Çalışanlar, salgın sebebiyle ofise dönmenin riskli olabileceğini işlerini evden sürdürebileceklerini belirtince, yayınevi çalışanları ücretsiz izne gönderildi.

Epsilon Yayınevi’nde çalışanlar salgın sebebiyle mesailerine uzun süredir evlerinde devam ediyordu. Haziran ayında ise kendilerine yayınevi yönetiminden ‘ofise dönüş’ kararı iletildi. Bu durum karşısında çalışanlar, salgın riskinin halen yüksek düzeyde devam etmesi nedeniyle endişelerini dile getirdi. Bu koşullarda Epsilon’a ofiste ‘dönüşümlü çalışma’yı da öneren çalışanların taleplerine yayınevi ret yanıtı verdi.

Karar üzerine ofis çalışmasına dönen editör ve grafikerler, ofise döndüklerinde bu kez olumsuz davranışlarla karşılaştı. Ertesi hafta da, önceki süreçte ofise dönüş kararına tepki gösteren çalışanların büyük kısmı ücretsiz izne çıkarıldı.

Yayınevi ise çalışanların pandemi kaygısını “örgütlü bir saldırı” olarak değerlendirdi.