'Yaşlılar ölmeye hazır' diyen Teksas Vali Yardımcısı: Yaşamaktan daha önemli şeyler var

Teksas Vali Yardımcısı Dan Patrick, koronavirüs salgını koşullarına çalışmaya devam edilmesi gerektiğini "Yaşamaktan daha önemli şeyler var" diyerek savundu.

'Yaşlılar ölmeye hazır' diyen Teksas Vali Yardımcısı: Yaşamaktan daha önemli şeyler var

Koronavirüs salgınıyla ilgili olarak “Yaşlılar ölmeye hazır, bütün ülkeyi feda etmeyelim” diyen ABD Teksas Vali Yardımcısı Dan Patrick, yeni bir skandala daha imza attı.

Sputnik’te yer alan habere göre Patrick, geçen pazartesi günü Fox News’ta Tucker Carlson’un sunuculuğu yaptığı programda söz konusu görüşlerini yineledi.

Vali Yardımcısı Patrick, tepki çeken ifadelerinin arkasında durarak “Yaşamaktan daha önemli şeyler var” açıklamasında bulundu.

Patrick, ‘ölmek istemediğini’ ancak ekonominin yeniden normale dönmesi için ABD’lilerin ‘biraz risk almaları gerektiğini’ savundu ve şunları söyledi:

“Sana o gece söylediğim şey, hayatta yaşamaktan daha önemli şeyler olduğuydu. Ülkeyi çocuklarım ve torunlarım için, hepimiz için korumak. Biraz risk alarak oyuna geri dönmemiz ve ülkeyi yeniden işler hale getirmemiz gerekiyor.”

Teksas eyaleti Vali Yardımcısı Dan Patrick, geçen ay yaptığı açıklamada ABD ekonomisinin normale dönmesi gerektiğini savunarak ‘yaşlıların kendilerini feda edebileceğini’ söylemişti.