Yargıtay, şike davasında aralarında Aziz Yıldırım’ın da bulunduğu sanıklar hakkında verilen beraat kararlarını bozdu

Yargıtay'dan şike davası kararı

Yargıtay, şike davasında aralarında  Aziz Yıldırım’ın da bulunduğu sanıklar hakkında verilen beraat kararlarını bozdu

Yargıtay, “futbolda şike” davasında, aralarında Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım’ın da bulunduğu 36 sanık hakkında verilen beraat kararlarını usulden bozdu. Sanıklar İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden yargılanacak.

NE OLMUŞTU?

Futbolda şike davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 2015 yılında aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da bulunduğu 36 sanığın “şike” ve “örgüt” suçundan beraatine karar vermişti.

Heyet, sanık Aziz Yıldırım’a “örgüt kurmak” suçundan verilen 2 yıl 6 aylık hapis cezasını iptal ederek, yüklenen suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması gerekçesiyle Yıldırırım’ın beraatine hükmetmişti.

Mahkeme heyeti, sanık Yıldırım hakkında Fenerbahçe’nin 2010-2011 sezonunda İBB, Karabük, Ankaragücü ve Sivasspor ile yaptığı maçlarda “şike”, Trabzonspor-Bursaspor, Eskişehir-Trabzonspor ve Trabzonspor-İBB maçlarında ise “teşvik primi” suçlarından verilen 3 yıl 9 aylık hapis cezası ve 1 milyon 312 bin 500 liralık adli para cezasının iptaline karar vererek, bu suçların sanık tarafından işlendiğinin sabit olmadığı gerekçesiyle Yıldırım’ın beraatine karar vermişti.