Yargıçlar Sendikası'ndan HSK kararına tepki

Yargıçlar Sendikası açıklamasında, HSK'nın inceleme kararının anlaşılır bir yanı olmadığı belirtildi.

Yargıçlar Sendikası'ndan HSK kararına tepki

Hakimler ve Savcılar Kurulu, Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in ölümü üzerine yaptığı sosyal medya paylaşımları nedeniyle AKP’nin hedefine oturan Karşıyaka Hakimi Ayşe Sarısu Pehlivan hakkında inceleme başlatmıştı.

HSK’nın kararına Yargıçlar Sendikası’ndan tepki geldi. Yargçlar Sendikası Yönetim Kurulu’nun karara ilişkin açıklamasında, Pehlivan’ın evrensel hukuk, vicdan ve insan ölçütlerine uygun paylaşımlarının hiçbir suç unsuru içermediği belirtilirken, ”Tümüyle insani açıdan ve yaşam hakkının kutsallığını vurgulamak yönünden yapılan paylaşımların, abartılı yorum ve suçlamalara hedef yapılması kadar, HSK’nın inceleme başlatması da anlaşılır bir tutum değildir” denildi.

Açıklama, “Yargıçlar Sendikası Yönetim Kurulu olarak başkanımızın tereddütsüz arkasında olduğumuzu, herhangi bir suç veya disiplin eylemi niteliği bulunmayan paylaşımlar nedeniyle HSK’nın vicdanlara hitap edecek ve sağduyulu bir karara imza atacağına inanmak istediğimizi belirterek, durumu saygu ile kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadeleri ile son buldu.