Yandaştan, Sofuoğlu'nun 'fuhuş evi' sözlerine destek: Tespitlerinde haklı

Yandaş yazar Kılıçarslan, üniversitelere 'fuhuş evi' diyen Sofuoğlu'nun kendini ifade edemediğini ancak tespitlerinde haklı olduğunu savundu.

Yandaştan, Sofuoğlu'nun 'fuhuş evi' sözlerine destek: Tespitlerinde haklı

Üniversitelerin fuhuş evleri olduğunu söyleyen Ebubekir Sofuoğlu’na, yandaş Yeni Şafak gazetesi yazarı İsmail Kılıçarslan’dan destek geldi. İsmail Kılıçarslan, Ebubekir Sofuoğlu’nun üniversiteler için ‘fuhuş evi ‘nitelemesi yapmadığını, kendini ifade edemediğini ancak tespitlerinde haklı olduğunu savundu.

Kılıçarslan, bugünkü köşe yazısında Prof. Sofuoğlu’nun Akit TV’de kullandığı ifadeler hakkında özetle şunları yazdı:

“Bence Ebubekir Sofuoğlu dile getirmek isteyip de meramını Türkçe olarak ifade edebilmedeki yetersizliği yüzünden dile getiremediği o tespitlerinde haklı. Fakat tabii, meramını öyle böyle ifade edebilecek ortalama bir Türkçe bilmiyorsan herkesin eleştirisine ve yorumuna açık kamusal alanlarda söz almamayı tercih etmelisin. Aksi halde işte tam olarak Sofuoğlu’nun başına gelen geliyor: Derdini ifade etmeyi beceremezsen herkes senin üniversitelere “fuhuş yuvası” dediğini zannediyor ve bu zanlarında da ne yazık ki haklı oluyor. Oysa Sofuoğlu üniversitelere “fuhuş yuvası” demedi. Anlatmak istediğini bir türlü anlatamadı sadece.

Diğer yandan, kendisinden hoşlanmadığımı her platformda belli ettiğim, tartışmaktan hiç geri durmadığım Ebubekir Sofuoğlu’nun “görüşlerini ifade etti diye” linç edilmesini, devletimizin en üst kademesindeki isimler tarafından tabiri caizse “azarlanmasını” da doğru bulmuyorum. İşin burası da kayıtlara geçsin isterim.”

Kılıçarslan, Sakarya’da 1+0, 1+1 evlerle yapılan fuhuş operasyonlarının yüzde kaçının Sakarya Üniversitesi yerleşkesi civarında olduğuna bakılmasını istedi ve şöyle devam etti:

“Madem Sakarya’dan verdik örneği, Sakarya’dan devam edelim. Çeriyle çöpüyle 85 bin öğrenci var şehirde. “Ana kampüs” etrafı 1+0 ve 1+1 daireler, apartlar dolu. Zaten kendileri orada yaşamayan ev sahipleri için tek kriter “ay başında kiram yatsın” kriteri. Bu da fuhşa, uyuşturucuya, başka melanetlere kapı aralayan bir ortamı temin ediyor. Düşünsenize. Sadece gençlerin yaşadığı, hemen hemen hiçbir ailenin oturmadığı yüzlerce bina. Tutar bir kötü niyetli adam buraları fuhuş yuvası olarak da kullanır, gelir bir mafya burada uyuşturucu da satar.

“Satamaz, yapamaz, olmaz öyle şey” diyenleriniz olacaktır. Sadece son 3-4 yılda Sakarya’da, Eskişehir’de v.d yapılan fuhuş operasyonlarına bakmanız yeterli olacaktır öğrenci semtlerindeki boşluktan istifade neler neler döndüğünü anlamanıza.”

Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu Akit TV’de Sabri Balaman’ın sunduğu Derin Kutu adlı programda önce ‘Z’ kuşağını eleştirdi. Üniversitelerin şehirleri geliştirdiği iddiasının yalan olduğunu ifade ederek, “Sayın Cumhurbaşkanımız da vurguladı. Neredeyse fuhuş evleri” dedi.