Yandaştan Erdoğan'a: Oylar artmıyor, bu iş çok zor

Yandaş yazar Serdar Arseven, gelecek seçimler için Cumhur İttifakı'nın mevcut haliyle yetmeyeceğini, Erdoğan'ın adım atması gerektiğini söyledi.

Yandaştan Erdoğan'a: Oylar artmıyor, bu iş çok zor

Geçtiğimiz günlerde Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı MHP’den AKP’ye Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin devamlılığı için bazı “reform”ların yapılması çağrısı gelmişti. İktidar partisine bu kez de “ittifaka takviyenin zorunlu olduğu ve bu yönde adım atılması” çağrısı yapıldı.

Sözkonusu çağrı, AKP’ye yakınlığıyla bilinen Milat Gazetesi‘nin yazarı Serdar Arseven’den geldi. 2023 seçimlerinde İstanbul seçimlerine benzer bir tablonun oluşabileceğini belirten Arseven, mevcut durumu “çok zor” olarak nitelendirdi. Erdoğan’ın kendisi ile partisi arasındaki “büyük fark”ın kapanması için adım atması gerektiğini dile getiren Arseven, bu adımın da Necmettin Erbakan’ın oğlu ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’la bir araya gelmek olabileceğini söyledi.

Arseven’in yazısındaki ilgili bölümler şöyle:

“Sayın Erdoğan, “tek başına” yüzde 50 artı 1’in desteğine sahip gibi, “pandemi” sürecinin iyi bir şekilde yürütülmesinden dolayı yüzde 54’e bile gelmiş olabilir. Buna mukabil, Partisi’nin oyları artmıyor…

***

“AK Parti, Sayın Cumhurbaşkanı’na büyük emek verdiği İstanbul’u kaybettirdi!..

İstanbul Büyükşehir Adayı Sayın Binali Yıldırım’ın “Sizin oylarınıza sahip çıkamadık, hakkınızı helâl edin!” şeklindeki acı cümlesi, tek başına bu acı cümlesi, bunu göstermiyor mu?..

Sayın Yıldırım, sonrasında “Oyumuza da sandığın namusuna da sahip çıkacağız” dedi ama… İş işten çoktaaan geçmişti!.. Yani efendim… Sıkıntı var!.. Sayın Erdoğan, kendisi ile Partisi arasındaki “büyük farkın” biraz olsun kapanmasını sağlayacak adımları atabili mi?..

***

Bu, “En geç” 2023’te yapılacak olan Başkanlık Seçimi için çok önemli. Uzun yıllardır politikayı takip etmekte olan ve “genç kesimin belirleyiciliğinin” iyice arttığını çok iyi bilen bir gazeteci olarak, Cumhur İttifakı’nın bu haliyle yeterli olmayabileceği yönündeki kanaatimi belirtmek isterim.

***

“Ak Parti’yi belki o partinin yöneticilerinden de iyi bilen (Bu sözüm abartılı gelmesin, yöneticilerin yanıltılma ihtimali çok daha fazladır zira!) bir vatandaş olarak, bu işin çok zorlu bir iş olduğunu söylemeliyim.

Çok zorlu, çok. Önümüzde de seçim var, yani “en geç” 2023’te. Sistem, ağır aksak da olsa Başkanlık Sistemi olduğuna göre, mesele yüzde 50’yi aşabilmekte, hem de “ikinci turda” değil, ilk turda. Zira, “İkinci Tura Kalırsa”, İstanbul’daki tekrar seçimlerine benzer bir tablonun oluşmayacağını kimse garanti edemez!..

***

“Lâfı dolaştırma da, ne söyleyeceksen net bir şekilde söyle hele” dediğinizi duyar gibiyim. Söyleyeceğime her iki taraftan da kızanlar olabilir ama fark etmez, o tür hesaplar içinde olmadığımızdan yolumuz rahat… “Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Sayın Fatih Erbakan’ın bir araya gelmelerinde fayda var!” diyorum ben.”