Yandaşın 'sosyal medya' korkusu: Fitne çıkacak

Türkiye Gazetesi'nin yazarlarından Süleyman Özışık, ABD'deki protesto gösterilerine destek için Kadıköy'de yapılan eyleme dikkat çekip sosyal medyayı hedef gösterdi: "Devletin bunu fark etmesi ve bir operasyon yapacaksa buradan başlaması gerekiyor."

Yandaşın 'sosyal medya' korkusu: Fitne çıkacak

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Türkiye Gazetesi‘nde, ABD genelinde yapılan polis şiddetine karşı büyük protesto gösterilerinin benzerinin Türkiye’de de görülebileceği konusunda iktidara yönelik uyarıda bulunulurken sosyal medyaya “operasyon” istenildi.

Gazetenin yazarlarından Süleyman Özışık, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “İktidar yeni bir OHAL ilan etmeye çalışıyor. Daha baskıcı bir yöntemle ülkeyi yönetmeye çalışacaklar. CHP’lileri sokağa çekmeye çalışıyorlar” şeklindeki sözünden hareket edip Kadıköy’de geçtiğimiz gün ve polis saldırısı ile engellenen eyleme katılanları hedef aldı.

Eyleme katılanları, “Kılıçdaroğlu’nun bu tuhaf açıklamasını işaret fişeği olarak gören karanlık tipler” diye niteleyen Özışık, hedef gösterici ve provokatif iddialarla bezeli yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Sorduğunda, “Amerika’daki şiddet olaylarını protesto etmek için bir araya geldik” diyorlar. Ama eylemlerine bakıyorsun, Amerika ile, Amerika’daki olaylarla zerre-i miskal ilgileri yok.
Polisin katliam yaptığını söylüyor, polisi istemediklerini ifade eden lanetli sloganlar atıyorlar. Polise saldırıp, sokakların altını üstüne getiriyorlar.
O sırada şu sloganı atıyorlar:
“Katil devlet, yıkılacak elbet!”
Birkaç kişinin ağzından çıkmıyor bu kan dondurucu söz. Yüzlercesi binlercesi aynı anda inançla haykırıyor bunu. Ve onların bu sloganlarına eşlik eden on binlerce sosyal medya kullanıcısı…
“Kâhin” değilim ama şunun olacağından adım gibi eminim:
Koronavirüs illetinden kurtulduğumuz günler gelir gelmez bu tür eylemleri, bu tür ayaklanmayı andıran hareketleri daha çok göreceğiz. Ateşle barutu bir noktada buluşturmak için çabalayacaklarından şüpheniz olmasın…
Bir infilak noktası buluncaya kadar devam edecekler.”

‘FİTNE’YE OPERASYON İSTEDİ

Protesto gösterilerine katılanların “plan”larını sosyal medyada yaptığını “çok gizli” bir bilgiyi veriyormuş gibi köşesinde “açıklayan” yandaş yazar, gazetenin haber koordinatörü Yücel Koç’un konuyla ilgili sözlerinden bir alıntı da yapıp sosyal medyaya “operasyon” çağrısında bulundu:

“Gazetem Türkiye’nin yazarı Yücel Koç’un o yazısını yeniden hatırlatmaya gerek var mı bilmiyorum.
“Ha dağlarınızda teröristlerin serbestçe dolaşmasına müsaade etmişsiniz, ha internette istediği gibi propaganda yapmasına izin vermişsiniz!
Ha devleti ele geçirmek için örgütlenen hainlere ‘buyur’ demişsiniz; ha siyasette, medyada, sosyal mecralarda fitne yaymasına göz yummuşsunuz! Bunların birbirinden farkı yok…” demişti Yücel Koç…
Devletin bunu fark etmesi ve bir operasyon yapacaksa buradan başlaması gerekiyor.
Çünkü bir fitne çıkacaksa buradan, yani Twetter’dan çıkacak!
Benden söylemesi…”