Yandaşın ağızları açık bırakan dönüşü

Yandaş yazar Sevda Türküsev sokağa çıkma yasağını saatler içinde önce hararetle savundu, Erdoğan'ın iptal kararı sonrası ise önceki "fikrini" bir anda terk etti.

Yandaşın ağızları açık bırakan dönüşü

Koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta sonu uygulanması planlanan sokağa çıkma yasağının AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kararıyla iptal edilmesi yandaşlara da “pes” dedirten dönüşler yaptırdı.

Yandaş yazar Sevda Türküsev de saatler içinde birbiriyle taban tabana çelişen “fikir”leriyle bu durumun ibretlik örneklerinden biri oldu.

Türküsev, Erdoğan’ın kararını duyurmasından kısa bir süre önce, sokağa çıkma yasağının devam etmesinin ne kadar önemli olduğunu “Neden sokağa çıkma yasağı olmuş: sokaklara çıkıp insanların kurallara ne kadar uyup uyumadığına bakarsınız neden yasak olduğunu anlarsınız.Bu işin şakası yok, hayat devam edecek insanlar sosyal hayattan kopmayacak ama kurallara uyarak!Tabii: kurunun yanında yaşta yanıyor maalesef” diyerek savundu.

Türküsev Erdoğan’ın kararından hemen sonra ise 180 derece farklı bir konum olarak, AKP’li Cumhurbaşkanının yaptığının “jest” olduğunu söyledi. Alınması gereken tedbirlerden bahsedip “Zaten insana yakışan da budur” diye yazdı.