Yandaş Selvi, kayyım atanan Kars Valisi'nin kıldığı namazı 'samimi' bulmuş

Yandaş yazar Abdulkadir Selvi'den, Kars Valisi Türker Öksüz'ün belediyeye kayyım atandıktan sonra ilk icraatı olarak bina önünde namaz kılmasına 'samimiyet' açıklaması geldi.

Yandaş Selvi, kayyım atanan Kars Valisi'nin kıldığı namazı 'samimi' bulmuş

Yandaş Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’in 6 yıl sonra başlatılan ‘Kobani eylemleri’ soruşturmasında tutuklanmasının ardından kayyım olarak atanan Kars Valisi Türker Öksüz’ün belediye önünde kıldığı namaz için, “Yazmasam içimde kalırdı, Kars Valisi’nin namazını çok samimi buldum” diye yazdı.

Kars Valisi Öksüz, Ayhan Bilgen’in tutuklanmasının ardından belediyeye kayyım olarak atanmış, belediye binası önünde korumalar eşliğinde namaz kılmıştı.

Yandaş yazar Selvi’nin yazısında ilgili bölüm şöyle:

“Yazmasam içimde kalırdı. Kars belediyesine kayyım olarak atanan Kars Valisi Türker Öksüz, cuma namazını farklı yerlere çekilmeye çalışıldı. Yok efendim, vali fetih namazı kılmış, yok efendim şükür namazıymış. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir belediyesine Türkiye Cumhuriyeti’nin valisi kayyım olarak atanıyor. Neyin fethi? Kars ülke sınırlarının dışında bir yer mi? Bu öncelikle Kars’a hakaret. Bu ülkenin en vatanperver insanlarıdır Karslılar.

Cuma namazı kılınıyor. Vali olunca namaz mükellefiyeti üzerinden kalkmıyor ki. Kars Valisi Belediye’nin önündeki kadar uzanan cemaatin yanına seccadesini serip namazını kılıyor. Ben valiyim diye cemaati yara yara en ön safa geçmiyor. Ben Kars Valisi’nin namazını çok samimi buldum.”