Yandaş medyadan El Kaide'ye tam 'destek': Cihatçı teröristleri ılımlı muhalif ilan ettiler

Yandaş Sabah ve Yeni Şafak, El Kaide'nin Suriye kolu olarak bilinen HTŞ'nin operasyonlarını 'sevinçle' karşılarken, Türkiye'nin de terör örgütü olarak gördüğü HTŞ'yi 'ılımlı muhalif' ilan etti.

Yandaş medyadan El Kaide'ye tam 'destek': Cihatçı teröristleri ılımlı muhalif ilan ettiler

El Kaide’nin Suriye kolu olarak bilinen, BMGK ve Türkiye tarafından da terör örgütü olarak kabul edilen, HTŞ’nin İdlib’deki saldırıları yandaş medya içerisinde sevinçle karşılandı. Bilindiği gibi Suriye ordusu kendi toprağı olan İdlib’de HTŞ’ye yönelik operasyonlarını hızlandırmış ve birçok beldeyi cihatçı terörden temizlemişti. Suriye ordusunun yeniden kontrolü sağladığı bölgelerde  karşı saldırılar düzenleyen HTŞ bu sabah saatlerinde, İdlib’in güneyinde yer alan Hazarin, Kefermus ve Darul Kebire köylerine saldırı düzenlerken, cihatçı hesaplar Cebel Zaviye bölgesinde HTŞ’nin kontrolü sağladığını iddia etti.

Sivil halkı kalkan olarak kullanan, girdiği bölgelerde sivil tahliyeleri engelleyerek bir dizi savaş suçuna imza atan cihatçı terör örgütü HTŞ’nin bu sabahki operasyonu yandaş medyada ayrıntıları ile yer alırken, HTŞ’nin de ‘ılımlı muhalif’ olarak tanımlanması dikkatlerden kaçmadı.

Sabah bu operasyonu “İdlib’den son dakika haberine göre; ılımlı muhalifler, 3 köyü daha rejim güçlerinden geri alarak, stratejik Cebel Zaviye bölgesinde kontrolü sağladı. TSK’nın başlattığı hava ve kara bombardımanı sonrası muhaliflerin ilerleyişi büyük hız kazandı.” haberi ile verirken, Yeni Şafak’ta ise şu cümlelerle yer aldı:

“Muhalifler, dün akşam saatlerinde, Esed rejimi ordusu ve İran destekli yabancı terörist gruplardan oluşan rejim güçleri ile girdikleri yoğun çatışmalar neticesinde İdlib’in güneyinde yer alan Hazarin, Kefermus ve Darul Kebire köylerini geri aldı. Böylece, Cebel Zaviye bölgesi, rejim güçlerinden temizlendi.”