Yandaş dernekten Sofuoğlu'nun 'fuhuş evi' sözlerine destek: Kamuoyuna duyuru başlığı ile açıklama yaptılar

Sözleriyle büyük tepki çeken Sofuoğlu hakkında Sakarya Üniversitesi inceleme, savcılık da soruşturma başlattı. Ancak Hükümet'in ve AKP'nin dahi kayıtsız kalamayıp tepki gösterdiği Sofuoğlu'nu "yalnız bırakmayanlar" da oldu. Cemaat ve tarikatlar ile kimi dinci çevrelerin açıkça yanında olduğunu ilan ettiği Sofuoğlu'na destek verenler arasında bir dernek ise dikkat çekti.

Yandaş dernekten Sofuoğlu'nun 'fuhuş evi' sözlerine destek: Kamuoyuna duyuru başlığı ile açıklama yaptılar

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih ve Felsefe bölümlerinden profesörlerin yönetiminde bulunduğu İSEDER isimli dernek, ‘fuhuş evleri’ çıkışı yapan Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’na destek açıklamasında bulundu.

Osmanlı Devleti padişahı 2. Abdülhamid için “Google’ı kullanan, ilk icat eden kişi” diyen, “çocuklarınızı başka şehirlerdeki üniversitelere göndermeyin, kimlerle düşüp-kalktıklarından haberiniz olmuyor” diye çağrı yapan, İstanbul Sözleşmesi’ne karşı “bu lanet sözleşme çok kan dökecek” gibi provokatif ifadeler kullanan Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, son olarak da üniversite öğrencilerini apart daireler üzerinden hedef alıp “fuhuş” ithamında bulunmuştu.

Sözleriyle büyük tepki çeken Sofuoğlu hakkında Sakarya Üniversitesi inceleme, savcılık da soruşturma başlattı. Ancak Hükümet’in ve AKP’nin dahi kayıtsız kalamayıp tepki gösterdiği Sofuoğlu’nu “yalnız bırakmayanlar” da oldu. Cemaat ve tarikatlar ile kimi dinci çevrelerin açıkça yanında olduğunu ilan ettiği Sofuoğlu’na destek verenler arasında bir dernek ise dikkat çekti.

İstanbul Edebiyat Derneği (İSEDER) adı altında faaliyet gösteren söz konusu grup, “kamuoyuna duyuru” başlığıyla açıklama yaparak Sofuoğlu’na sahip çıktı. Profesör Sofuoğlu’nun “çıplak bir gerçeğe” işaret ettiği savunulan açıklamada, “Sofuoğlu’nu, meseleyi ifade etme uslubundan dolayı eleştirenler, amacı bağcıyı dövmek olan, değerlerimizin düşmanı çevrelerin değirmenine su taşıdıklarının farkında değildirler. Bu çevrelere yaranma sevdalıları, her dönemin şakşakçıları, kraldan fazla kralcı olanlar, bu çirkin oyunun değirmenine su taşımakla, her fırsatta toplumumuzun ahlâkî değerlerine karşı savaş açanlara yeni bir imkân sağlamışlardır” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, “İstanbul Edebiyat Derneği (İSEDER) olarak, bir televizyon programında dile getirdiği hususlar bahanesiyle, kendisine karşı girişilen linç kampanyasında Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun ve hakikatin yanında olduğumuzu kamuoyuna duyururuz.” ifadeleri kullanıldı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Ebubekir Sofuoğlu’na arka çıkan İSEDER isimli kuruluşun yöneticilerine bakıldığında, Sofuoğlu zihniyetinin ülkenin en köklü akademik kurumu olan İstanbul Üniversitesitesi’nde temsil edildiği görülüyor. Zira derneğin genel sekreterliğinde İstanbul Üniversitesi (İ.Ü) Felsefe Bölümü Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Günenç bulunuyor. Yine İ.Ü Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Beyhan da derneğin Haysiyet Kurulu Asıl Üyesi olarak görev yapıyor.