Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman görevden uzaklaştırıldı

İçişleri Bakanlığı, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ile yolsuzluktan tutuklu bulunan başkan yardımcısı Halit Güleç'i görevden uzaklaştırdı.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman görevden uzaklaştırıldı

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve tutuklu bulunan belediye başkan yardımcısı Halit Güleç, İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırıldı.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve şu an tutuklu olan Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç Anayasanın 127’nci maddesinin dördüncü fıkrası ile 5393 sayılı Belediye Kanun’unun 47’nci maddesi gereğince geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmıştır” denildi.

VEFA SALMAN’DAN İLK AÇIKLAMA

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmasının ardından açıklama yaptı. Salman, “Siyasallaştırmayı yaşıyoruz. İddialar doğru değil. Bana tebliğ yapılmadı. Ben basından takip ettim” dedi.

KRT TV’de canlı yayına katılan Vefa Salman, İçişleri Bakanlığının soruşturması kapsamında görevinden uzaklaştırılmasını yorumladı.

Salman’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Şimdiye kadar yapılan işlemlerde hukukdan söz etmek söz konusu değil. Siyasallaştırmayı yaşıyoruz. İddialar doğru değil. Bana tebliğ yapılmadı. Ben basından takip ettim.

“Usulsüzlüğü ortaya çıkartan biziz. Arkadaşlarımız yaptıkları tespiti bana bildirdiler. Ben de talimat verdim; savcılığa suç duyurusunda bulunun diye.

“Biz her 6 ayda bir Sayıştay tarafından denetleniriz. Uzman denetçilerin dahi ortaya çıkaramadığı yolsuzluğu bizim arkadaşlarımız ortaya çıkarmış. Ben de bununla ilgili gerekli talimatı vermişim.”