Vuhan'dan gelen tahliye uçağı Ankara'ya iniş yaptı: Pekin Büyükelçisi'nden açıklama

Çin'in Vuhan kentindeki Türk vatandaşlarını Türkiye'ye getiren uçak Ankara Etimesgut Askeri Havaalanı'na iniş yaptı.

Vuhan'dan gelen tahliye uçağı Ankara'ya iniş yaptı: Pekin Büyükelçisi'nden açıklama

Çin’de ortaya çıkan koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye’ye dönme talebinde bulunan 42 kişiyi taşıyan uçak, Ankara Etimesgut Askeri Havaalanı’na indi. Milli Savunma Bakanlığı Twitter’da, “32 saat süren ‘Koca Yusuf Operasyonu’ başarılı şekilde tamamlandı” paylaşımını yaptı.

Saat 07.00’de Vuhan’dan hareket eden uçak, Ankara’daki Etimesgut Askeri Havaalanı’na iniş yaptı. Milli Savunma Bakanlığı, saat 21.02’e Twitter hesabında, “Koca Yusuf Operasyonu’ başarılı şekilde tamamlandı. Türk ve dost ülke vatandaşlarını Çin’in Vuhan kentinden alarak Ankara’ya getiren uçağımız yaklaşık 32 saatlik tahliye operasyonunu tamamlayarak Ankara’daki Etimesgut Havaalanı’na indi” paylaşımını yaptı.

Havaalanına inen uçak, pistin uzak noktasına çekildi. Uçağın mürettebatı, teknik ekibi, sağlık personeli ve yolcular dahil olmak üzere toplam 62 kişi, 17 ambulansla kendileri için hazırlanan Dr. Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilecek. 62 kişi, özel olarak hazırlanan ve başka hasta bulunmayan hastanede 14 gün boyunca tek kişilik odalarda karantinada gözlem altında tutulacak.

PEKİN BÜYÜKELÇİSİ ÖNEN: 6 VATANDAŞIMIZ KİMLİK BİLGİLERİ PAYLAŞILDIĞI İÇİN GELMEDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile birlikte yolcuları karşılayan Türkiye’nin Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen, Türkiye’ye gelmekten son anda vazgeçen 6 kişinin durumuna ilişkin açıklama yaptı. Önen, “Biz bu vatandaşlarımızı havaalanına 200-300 kilometre uzaklıktaki evlerinden aldık getirdik. Ancak Türkiye’deki sosyal medya organlarında bu vatandaşlarımız kimlik bilgilerinin paylaşıldığını görmüşler ve buna tepki gösterdiler, gelmekten vazgeçtiler. Takdir onların muhakkak. Kişisel bilgilerinin çıkmasıyla alakalı bir durum. Şu ana kadar Türkiye’de bir vakaya rastlanmadı. Çin’den gelen yolcularımızda da bir vaka yok. Her şey yolunda gidiyor” diye konuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, uçağın inişinden kısa süre önce Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Devletimiz, şimdi ve daima, ihtiyaç duyduğu her anda milletimizin hizmetindedir. Bakanlığımız, sağlık ve hayat söz konusu olduğunda, zorluk ve engel ne olursa olsun görevini yerine getirecektir. Bugün olduğu gibi” ifadelerini kullandı.