Volkswagen'in olmayan fabrikasında iş sözü ile dolandırdılar

Volkswagen’in Manisa’da fabrika kurma girişimini fırsat bilen dolandırıcıların, henüz kesinleşmeyen Volkswagen fabrikasında işe yerleştirme vaadiyle iş arayan kişileri dolandırdığı öğrenildi.

Volkswagen'in olmayan fabrikasında iş sözü ile dolandırdılar

Alman otomotiv firmasının Türkiye yatırımı kesinleşmeden, Volkswagen Türkiye fabrikası için işe alım adı altında dolandırıcılık  yapıldığı ortaya çıktı.

Volkswagen sözcüsü, “Türkiye’deki yeni fabrikayla ilgili kararın şirket yönetim kurulu tarafından ertelendiğini” duyurmuştu. Sözcü, mevcut durumun şirket tarafından titizlikle takip edildiğini belirterek, şirketin mevcut gelişmeleri endişeyle izlediğini kaydetmişti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Hali hazırda markanın kararının tam olarak ne olacağı bilinmiyorken bu belirsizlik halini fırsat bilen dolandırıcıların Manisa’da kurulması öngörülen fabrikaya istihdam sağlayacağını söyleyerek iş arayan kişilere “Size fabrikada iş bulacağız” diyerek ücret aldığı iddia edildi. Henüz bu dolandırıcılıktan tam olarak kaç kişini etkilendiği ve söz konusu sahtekarlık için kaç para istendi bilinmiyor. Konunun yetkili makamlara taşınması ile birlikte kapsamlı bir soruşturma başlatıldığı bildirildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Manisa Valiliği’nin konu ilgili “Son günlerde Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü adı kullanılarak Volkswagen fabrikasında işe yerleştirme adı altında vaatlerde bulunarak dolandırıcılık yapılmakta olduğu öğrenilmiştir. Bu nedenle, Manisa Valiliği, Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü adı kullanılarak yapılan talep ve vaatlere itibar edilmemesi, böyle bir durumla karşılaşılması halinde ivedilikle valilik, emniyet ve jandarmaya bildirilmesi kamuoyunun dikkatine önemle duyurulur.” şeklinde bir açıklama yaptı.