'Virüs İstanbul’da' iddiası: Raporu paylaştı

İstanbul'da 6 yaşındaki bir çocuğa 'Coronavirüs' tanısı konulduğu iddia ediliyor.

'Virüs İstanbul’da' iddiası: Raporu paylaştı

25. ve 26. Dönem CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, İstanbul’da bir çocukta ‘coronavirüs’ tespit edildiğini öne sürdü.

İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Biriminde 6 yaşında ki bir çocukta tespit edildiğini dile getiren Yarkadaş, sosyal medya hesabından yaptığı sosyal medya paylaşımlarında şöyle yazdı:

‘Dün gece saat 21:00 sularında 6 yaşında ki Çinli bir çocuk Bakırköy Sadi Hastanesine getirildi. Çocuk ilk tedavisinin ardından ilaç verilerek evine gönderildi. Ancak ailesi gece yarısı bu kez İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesine başvurdu. İstanbul Üniversitesi Çocuk Acil Birimi 6 yaşındaki çocuk hastaya ‘’Coronavirüs’’ tanısı koydu, hastayı izole etti. Bulunduğu katı da yeşil alana dönüştürüldü. Ancak beni arayıp durumu aktaran ve aynı birimde başka hastalıklardan tedavi gören hasta yakınları tedirgin. Aileler şunu diyor;’ Çinli çocuğun tedavi altına alındığı bölgede tam anlamıyla bir karantina yok. Aynı katta başka çocuklarda var. Personel ise sadece maske takıyor. Hiç bir personelde koruyucu kıyafet yok. Sağlık Bakanlığı umarım hemen bu eksikliği giderir

Sağlık Bakanı hala “Türkiye’de CoronaVirüs’lü hasta yok” diyerek beni yalanlamaya çalışıyor. Peki Sn. Bakan, o halde neden dün gece İÜ’ye gelen 6 yaşındaki Çinli kız çocuğunu hastaneye hemen yatırıp diğer hastaları bölümden çıkardınız? Çocuğun sürekli aksırdığını gören Dr. neden diğer hasta yakınlarına “Burayı acilen boşaltın” dedi. Ve son bir soru: Halka gerçekleri neden söylemiyorsunuz? Aile çevresinden edindiğim bilgiye göre; 6 yaşındaki Çinli kız çocuğunun iki yakınını da karantinaya almışsınız! Yalanlamayın, istifa etmek zorunda kalırsınız!”

Yarkadaş daha sonra, olayla ilgili hastane raporunu da paylaştı:

SAĞLIK BAKANI KOCA’DAN ‘YANLIŞLIK OLMUŞ’ AÇIKLAMASI

Yarkadaş’ın iddiaları üzerine yeni bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’ne yatırılan Çinli çocuğa mevsimsel grip türü olan ‘Influenza B’ tanısı konulduğunu söyledi.

Kasten panik oluşturulmaya çalışıldığını öne süren Koca, “hastaya yönelik ‘koronavirüs şüphesi’, henüz numune çalışılmadan önce hasta bilgi giriş formu ‘kesin tanı’ gibi işaretlenmiş ve servis edilmiştir” dedi.

Koca’nın açıklaması şöyle:

“Çapa Tıp Fakültesi’nde halsizlik ve ateş şikayetiyle başvuran 6 yaşındaki Çinli çocuğun durumuyla ilgili sosyal medyada yayılan bilgi kirliliğine yönelik bu açıklamaya gerek görülmüştür. Genel durumu iyi olan çocuğun ateşi düşmüştür. Solunum sıkıntısı ve benzeri bir şikayeti de bulunmamaktadır. Klinik tablo koronavirüse uymamakla birlikte, hasta Çin’in Şangay şehrinden geldiği için tedbiren gözlem altına alınmıştır. Çapa tıp fakültesinde yapılan İnfluenza testinin sonucu İnflenza B (mevsimsel grip etkeni) çıkmıştır. Sosyal medyada yayılan bir fotoğrafta ise hastaya yönelik ‘koronavirüs şüphesi’, henüz numune çalışılmadan önce hasta bilgi giriş formu ‘kesin tanı’ gibi işaretlenmiş ve servis edilmiştir. Bu fotoğrafla, kasten panik oluşturulmaya çalışıldığı açıktır. Vatandaşlarımızın Bakanlık tarafından yapılacak resmî açıklamaları takip etmelerini ve bunun dışındaki bilgilere itimat etmemelerini bir kez daha hatırlatmak istiyorum.”