VİP Tekstil işçileri 58 gündür direnişte!

VİP Tekstil, 'sendikal faaliyet yürüttükleri' gerekçesiyle aralarında 23 yıllık çalışanlarının da yer aldığı 18 işçiyi işten attı.

VİP Tekstil işçileri 58 gündür direnişte!

Kocaeli Darıca’da bulunan VİP Giyim’de DERİTEKS Sendikasında örgütlendikleri gerekçe göstilerek 18 işçi işten çıkarıldı. Sendikal hakları için direnişe geçen işçiler, 58 gündür fabrika önünde örgütlenme haklarına sahip çıkmaya ve sendika düşmanlığını protesto etmeye devam ediyor.

Sendikalaşma hakkının anayasal bir hak olduğunu belirten işçiler, örgütlenmede öncü olan işçilerin tespit edilerek işten atıldığını belirttiler.

Manifesto‘ya konuşan DERİTEKS üyesi işçi, “23 yıldır VİP Giyim’de çalışmaktaydım, içeride sendikal faaliyet yürüttüğümüz için işimizden kovulduk. 58 gündür buradayız, direniyoruz; herkesten destek bekliyoruz” diye konuştu. VİP Tekstil’de 23 yıl çalıştığını söyleyen bir başka işçi ise “Sendikal faaliyet yürüttüğümüz patronlar tarafından duyulduğunda işimizden atıldık; bugün direnişimizin 58. günündeyiz. Tüm emekçilerin desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.

Fabrika önünde direnişe geçen işçilere Sınıf Tavrı üyeleri de bir ziyaret gerçekleştirerek dayanışma duygularını ilettiler.