VİDEO | Saray'dan 'her gün test yaptırıyoruz' açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Külliye'de koronavirüs önlemleri sorusuna ''Her gün test yaptırıyoruz'' yanıtını verdi.

VİDEO | Saray'dan 'her gün test yaptırıyoruz' açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Haber Global’da katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde alınan koronavirüs önlemlerini ve AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koronavirüsten nasıl korunduğunu yanıtladı. Kalın Saray’da, “tüm yakın çevremize hemen hemen her gün test yaptırıyoruz” açıklamasını yaptı.

ERDOĞAN ÇOK İYİ KORUNDU

Salgın sürecinde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakın ekibinin Huber Köşkü’nde 70 günlük bir süreç yaşadığını aktaran Kalın, “Hamd olsun orada Cumhurbaşkanımız çok iyi korundu, kendisi de kurallara çok iyi riayet etti. Dışarı çıkmadık, dışarıdan konuk almadık, çok nadir bir iki istisna dışında. Dışarıdan gelenler test edildi, maske taktı.” dedi.

Bu dönemde 70 gün bir yerde, bir mekanda olmanın kolay bir şey olmadığını ifade eden Kalın, Cumhurbaşkanlığı sağlık ekibinin de “bir devlet başkanı nasıl korunur” noktasında iyi bir imtihan verdiğini ifade ederek, “Allah nazardan saklasın çok iyi bir sınav verdik. İşte gördünüz birçok devlet başkanı, bakanları yakalandılar. Yani bunun şakası yok.” değerlendirmesinde bulundu.

HER GÜN TEST

Külliye’de Cumhurbaşkanlığı ekibine her gün Covid-19 testi yapıldığını belirten Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da daha uzun aralıklarda test yapıldığını ifade ederek, bu süreçte kalabalıklara girmediklerini, birçok program ve yurt dışı seyahatlerini de iptal ettiklerini aktardı.

‘SURİYE’ İTİRAFI

Kalın’ın Türkiye’nin Suriye politikasıyla ilgili “Türkiye sahiden Esad’ın gideceğine, Emevi Camii’nde Cuma namazı kılınabileceğine inandı mı?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“O zaman herkes inandı. Hatırlayın, Suriye’nin Dostları Grubu toplantısı ilk Tunus’ta yapılmıştı, 100’e yakın ülke katılmıştı o toplantıya. Türkiye tek başına öne çıkma gibi bir gayretin içerisinde olmadı. Hillary Clinton o zaman ABD Dışişleri Bakanıydı, toplantıya o da geldi. Orada ‘Esed rejimi gitmelidir’ diye herkes deklare etti bunu”.