VİDEO | Lise mezunu genç işçinin isyanı gündem oldu

Sokak röportajında konuşan gencin isyanı gündem oldu: "Köpek gibi çalışıyorum senin için. Eğer vermiyorsan sen de yaşamayacaksın o zaman."

VİDEO | Lise mezunu genç işçinin isyanı gündem oldu

“Z Kuşağı” tartışmaları devam ede dursun, işsizlik, yoksulluk ve geleceksizlikle karşı karşıya olan gençliğin isyanı gerçek tartışma konusunu tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor. Sokak röportajında konuşan bir gencin sözleri sosyal medyanın gündemine yerleşti.

Tüylü Mikrofon adlı Youtube kanalına konuşan ve lise mezunu olduğunu belirten genç, içinde bulunduğu durumu şu sözerle ifade etti:

“Ben o kadar kendimden kısmama rağmen et yiyemiyorum, et. Et nedir ya? Karnımı doyuramıyorum. Kardeşim ben çalışıyorum. Ben 2015 model bir arabaya bineceğim, güzel bir evde oturacağım, eğer dört tane çocuğum varsa 3+1 eve geçebileceğim ben. Bu hakkı sen bana vereceksin. Köpek gibi çalışıyorum senin için. Eğer vermiyorsan sen de yaşamayacaksın o zaman. Eğer ben yaşamıyorsam sen de yaşamayacaksın o zaman. Eğer sen yaşıyorsan bana da onu vereceksin.”

Genç yurttaş, tepkisine “Benim annem, ben 6 yaşımdan beri temizliğe gidiyor. Hala gidiyor geçinebilelim diye. 55 yaşında benim annem, psikolojisi bozulmuş, en ufak bir olayda kadın hiçbir şeyi kaldıramıyor. Biz bu duruma gelmişiz” diyerek devam etti.