Video Haber | TKH MK Üyesi Kurtuluş Kılçer: AKP iktidarı artık Türkiye'de çoğunluk değil, AKP'nin paniği bu

Gökhan Kazbek'in sunduğu Türkiye'nin Gündemi programında konuşan TKH MK Üyesi Kurtuluş Kılçer, "MHP destekli AKP iktidarı bugün Türkiye'de çoğunluk değildir. AKP'nin paniği bu" dedi.

Video Haber | TKH MK Üyesi Kurtuluş Kılçer: AKP iktidarı artık Türkiye'de çoğunluk değil, AKP'nin paniği bu

Gökhan Kazbek’in sunduğui TELE 1 kanalında yayınlanan Türkiye’nin Gündemi programında, Türkiye Komünist Hareketi Merkez Komite üyesi Kurtuluş Kılçer, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Salim Kaplan, CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ve Sol Parti Başkanlar Kurulu üyesi Önder İşleyen konuk olarak katıldı.

AKP’nin son dönem özellikle seçim sistemi politikaları ve panikle hareket etmesine değinen Kılçer, AKP’nin seçim barajı planına dair “Bugün AKP seçimleri kaybedecek yasayla, hem siyasi partiler hem seçim yasasıyla bu seçime girmek istemeyecek. O yüzden şu anda önünde ‘hem siyasi partiler yasasını nasıl değiştiririm kendi lehime, seçim yasasını nasıl değiştiririm’ hesapları yapıyor.” dedi.

AKP ARTIK ÇOĞUNLUK DEĞİL, PANİĞİ BU

AKP’nin son dönem yaşadığı paniğe değinen Kılçer, “Bugünkü tablo nedir dersek; AKP-MHP ya da MHP destekli AKP iktidarı bugün Türkiye’de çoğunluk değildir. Bugün Türkiye toplumunun ağırlıklı bir kesiminin tercih etmediği bir hükümetle karşı karşıyayız. AKP’nin paniği bu” dedi.