VİDEO | Ek ödeme alamayan sağlık emekçilerinden alkışlı eylem

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde sağlık emekçileri, haziran ve temmuz ayı ek ödemelerinin ödenmemesini hastane koridorlarında alkışlarla yürüyerek protesto etti.

VİDEO | Ek ödeme alamayan sağlık emekçilerinden alkışlı eylem

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde sağlık emekçileri, haziran ve temmuz ayı ek ödemelerinin ödenmemesini hastanede protesto etti.

Mayıs ayında açılan ve yatak kapasitesi, yoğun bakım hacmi, büyüklüğü gibi konularda örnek bir kuruluş olarak lanse edilen, pandemiye karşı mücadelede önemli bir merkez olacağı iddia edilen şehir hastanesinde sorunlar büyüyor.

Hastanenin B Blok önünde bir araya gelen yaklaşık 100 hekim, hastane içinde alkışlarla bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş A Blok’taki Başhekimlik binası önünde sona erdi.

Burada yapılan açıklamada, haziran ve temmuz aylarında hiç ek ödeme yapılmadığı, Ağustos-Eylül-Ekim aylarında verilen performans ücretlerinin yetersiz olduğu, Kasım sonrasına dair de bir güvence verilmediği dile getirildi. Hastane yönetiminin geçmiş aylarda yapılmayan ek ödemelerle ilgili garanti veremediği, kasım ayından sonra da bir belirsizliğe mahkum edilmeye çalışıldıklarını belirten hekimler, haklarının sonuna kadar takipçisi olacaklarını vurguladılar.

Sağlıkçılar, hastanede çalışma güvenliği konusunda da sıkıntılar yaşadıklarını, haklı taleplerle gerçekleştirdikleri, bu yürüyüşte bile baskı ve engelleme girişimiyle karşılaştıklarını öne sürdü. Hekimler, haziran ve temmuz ayı ek ödemelerinin yapılacağına dair bilgilendirme yapılmaması durumunda her gün yürüyüş düzenleyeceklerini de açıkladılar.

AÇILIŞI ERDOĞAN YAPMIŞTI

Hastanenin açılışı koronavirüs salgını sürecinde AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından yapılmıştı. Mayıs ayında açılan hastanede sağlıkçılar istifa noktasına geldi. Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada günlük 35 bin hastaya bakılacağını öne sürmüş ve 5 bin ameliyat yapılacağını söylemişti.