VİDEO | CNN Türk'te 'yolsuzluk ve yoksulluk' müdahalesi

CNN Türk'te Elazığ depremi ve Türkiye'deki deprem gerçeğinin konuşulduğu programda konuk Prof. Şükrü Ersoy, konunun yolsuzluk ve yoksullukla doğrudan ilgili olduğunu söyleyince sunucu tarafından "siyasete girmeyelim" diyerek sözü kesildi.

VİDEO | CNN Türk'te 'yolsuzluk ve yoksulluk' müdahalesi

Elazığ’da meydana gelen 6.8’lik deprem sonrası konunun masaya yatırıldığı CNN Türk’te canlı yayında sansüre gidildi.

İTÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümü emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür ve Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr Elif Mutlu’nun katıldığı programda Prof. Ersoy, Türkiye’nin deprem politikasını eleştirmeye başlayınca program sunucusu Semiha Şahin’den “siyasete girmeyelim” uyarısı geldi.

Ersoy konuşmasında “Hakikaten bir memlekette yolsuzluğu ve yoksulluğu bitirmeden hiçbir sorunu konuşamayız. Her noktada tıkanan, açmaza giren konularda yolsuzluk var. Yoksulluğu bitirmeden bu işleri çözemiyorsunuz. Dünyada da öyle, bütün ülkelerde gelir dağılımı giderek açılıyor. Zenginler daha zengin fakirler daha fakir oluyor. ‘Bunun afetle ne ilgisi var’ diyeceksiniz? Direkt ilgisi var. Amazon ormanları niye yanıyor? Adam orada tarla açmak için, fakir olduğu için ormanları yakıyor.” ifadelerini kullandı. Bu sözler üzerine Prof. Dr. Haluk Eyidoğan “Bu iş biraz politikaya giriyor hocam.” diyerek güldü. Prof. Ersoy da gülerek “Ben politika anlamında söylemiyorum, bilimsel anlamda…” diye yanıt verirken sunucu Semiha Şahin araya girdi ve “Meseleyi siyasi kısmından hiç değerlendirmeyelim” diyerek müdahale edip bir diğer konuk olan Doç. Dr. Elif Mutlu’ya döndü.

İşte o anlar: