VİDEO | Altın madeni Fatsa'da 'cehennemi yarattı'

Ordu Fatsa'da bulunan altın madeninin çevreye verdiği zararı gözler önüne sermek için TEMA Vakfı sosyal medyada bir video yayınladı.

VİDEO | Altın madeni Fatsa'da 'cehennemi yarattı'

TEMA Vakfı, Ordu’nun Fatsa ilçesindeki altın madeninin bölgeye ve doğaya verdiği zararı anlatan bir video yayınladı. Yayınlanan videoda Fatsa’daki altın madeninin sadece 5 yılda doğaya yaptığı etki gözler önüne serilirken, videoda konuşan Fatsalılar “Cennetin ortasında bir cehennem yaratıldı” dedi.

Altın madeninin sadece 5 yılda Fatsa’da tüm canlı yaşamına geri dönülemez zarar verdiği belirtilen videoda,  ‘Altın madeni hakkında Fatsalıların anlatacakları var! Altın madeni sadece 5 yılda, Fatsa’da geri dönülmez kayıplara neden oldu’ notuyla paylaşıldı.

Fatsalılar, “Bu kadar ormanlar gitti, bu kadar ağaçlar gitti. Bu memlekette benim çocuklarım, torunlarım yarın yaşayamayacaksa, yazık olsun bizlere diyebiliyorum. Ne diyebilirim başka? Elma ağaçları vardı, erik ağaçları vardı, üzüm asmaları vardı. Hepsini yok ettiler. 20 sene sonra artık kanser olup, hastane kapılarına düştükten sonra bizi buradan kaldıracaklarsa, o zaman kaldırmasına gerek yok, siyanür havuzlarının üzerinden kuş bile uçmuyor” ifadeleri kullanılan videoda sorunun büyüklüğüne dikkat çekildi.