VİDEO | AKP salıverince: İstanbul'da vahim görüntüler

Celp döneminin gelmesiyle birlikte cadde ve sokaklarda düzenlenen asker uğurlama eğlencelerinde salgın tehlikesi gözardı ediliyor. Manifesto'ya ulaşan görüntü ve bilgiler ise polisin de bu duruma kayıtsız kaldığını gösteriyor.

VİDEO | AKP salıverince: İstanbul'da vahim görüntüler

Hükümet koronavirüs salgınının kontrol altında olduğunu söylese de halen günde 1000’e yakın yeni vaka haberi geliyor. Buna karşın kısıtlamaların büyük oranda kaldırılması ve en son sokağa çıkma yasağının da iptal edilmesi sonrası halk sağlığı için ciddi tehlike yaratabilecek görüntüler ortaya çıkıyor.

İstanbul Bağcılar’dan Manifesto’ya ulaşan bir asker uğurlama eğlencesinin görüntüleri de artan endişeleri haklı çıkarıyor. İlçeye bağlı Yavuz Selim Mahallesi’nde, bugün (6 Haziran) akşam saatlerinde bir sokak arasında düzenlenen eğlencede, salgına karşı ağız maskeleri takılmışken sosyal mesafe kurallarının umursanmadığı ve halay çekildiği görülüyor.

Edindiğimiz bilgiye göre yaklaşık 1 buçuk saat süren, ‘buradayız’ dercesine havai fişeklerin de patlatıldığı eğlence boyunca ortalarda ne polis ne de bekçi göründü. Çevreden yapılan şikayet üzerine eğlencenin düzenlendiği sokağa yarım saat sonra bir ekip aracı gelebildi. Gelen polisler, eğlencecilerle araçtan dahi inmeden görüştü. 1 dakika bile sürmeyen görüşmede hiçbir işlem yapmayan polis, eğlencelerin “son 1 şarkı” talebini kabul ederek yoluna devam etti.