Vestel'den koronavirüs açıklaması

Haspolat, 19 bin çalışanın bulunduğu Vestel'de pozitif vaka oranının ise yüzde 2 seviyesinde olduğunu ileri sürdü.

Vestel'den koronavirüs açıklaması

Vestel’de çalışan işçilerde koronavirüs vakasına rastlandığı kamuoyuna yansımıştı.

Vestel Beyaz Eşya Genel Müdürü Erdal Haspolat, şirketin koronavirüs tedbirleri ve vakaların son durumu hakkında açıklama yaptı.

Manisa’daki yerel basına konuşan Haspolat, normalleşme sürecinin başladığı 1 Haziran’dan sonra vakaların arttığını söyledi.

Haspolat, hastalığın ilk ortaya çıktığı günden bu yana sıkı önlemler aldıklarını ileri sürerken, “Özellikle 1 Haziran’a kadar şirkette bir tane bile pozitif vaka görülmemişti. Ancak normalleşme süreci yani 1 Haziran sonrasında vakalar arttı. 1 Haziran’da normalleşme sürecine geçilmesine rağmen Vestel özelinde tedbirler gevşetilmedi” ifadelerini kullandı.

VAKA ORANI %2

Manisa Kulis’in haberine göre, hastalık nedeniyle bugüne kadar 2 işçinin hayatını kaybettiğini belirten Haspolat, 19 bin çalışanın bulunduğu Vestel’de pozitif vaka oranının ise yüzde 2 seviyesinde olduğunu ileri sürdü.

“Türkiye’de ilk vakanın görüldüğü 11 Mart tarihinde aksiyon planlarımızı ivedilikle devreye aldık” diyen Haspolat, “Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan tüm öneri ve yönergeleri takip ederek fabrika içine gerekli tüm tedbirleri oluşturduk. Çalışanlarımız için önce insan sağlığına odaklanan endüstriyel mükemmellik vizyonumuz çerçevesinde dünya standartlarında bir çalışma ortamı sağladık” ifadelerini kullandı.

Haspolat, koronavirse karşı alınan önlemleri ise şöyle sıraladı:

“Şehirler ve uluslararası seyahat planları gözden geçirilerek, aciliyeti olmayan seyahatlerin ertelenmesini istedik. Zorunlu olmayan yurtdışı seyahatlerinin üst yönetim onayı ile gerçekleştirilmesi ve seyahatle ilgili insan kaynaklarının bilgilendirilmesine karar verdik.

Öksüren, ateşi olan (37,8 derece üzeri) ve nefes almakta zorlanan bir personelimizi gerekli önemler dahilinde en yakın sağlık kuruluşuna naklediyoruz.

Tesislerimize girişlerin yalnızca temel personel ile sınırlandırılması sağladık ve tüm girişler alından önlemler dahilinde kontrollü bir şekilde sağlanıyor. Buna ek olarak ziyaretçi kısıtlaması uygulaması başlattık.

Yurtdışı seyahatten dönen tüm kişiler ve yabancı ziyaretçilerin revir kontrolü sonrası sahaya alınması sağladık. Çalışanlarımızın iş seyahati dönüşü 14 gün süreyle evden çalışılma imkanını sağladık.”