Venezuela'dan çıkış yasağı bulunan Guaido Kolombiya'ya gitti

Venezuela'da kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Amerikancı Juan Guaido, Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque ile görüşmek için Kolombiya'ya gitti. Ülkeden çıkış yasağı olan Guaido'nun ülkeden nasıl çıktığı bilinmiyor.

Venezuela'dan çıkış yasağı bulunan Guaido Kolombiya'ya gitti

Venezuela Yüksek Adalet Mahkemesinin geçen yıl Amerikancı darbe girişimi sonrası ülke dışına çıkmasını yasakladığı Juan Guaido’nun, kara sınırı kapalı olan Kolombiya’ya nasıl geçiş yaptığı bilinmiyor.

Aşırı sağcı Ivan Duque Venezuela’ya askeri müdahaleye karşı olmakla birlikte Venezüella’nın meşru Devlet Başkanı Maduro’ya karşı daha sert davranılması gerektiğini savunuyor.

Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque, Guaido’nun ülkeye geldiğini sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile duyurdu.

Duque, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Venezuela Devlet Başkanı Guaido’ya ‘hoş geldin’ diyoruz. Kısa bir süre sonra görüşeceğiz, Guaido ayrıca yarın yapılacak Terörizmle Mücadele Zirvesi’ne katılacak”

Guaido da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla ülkeye vardığını belirtti ve Duque’ye, Venezüella halkının kavgasına verdiği destek için teşekkür etti.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI İLE GÖRÜŞECEK

‘Bizi özgürlüğe taşıyacak şartları elde edeceğiz’ diyen Guaido, Venezuela’ya iyi haberlerle döneceğini söyledi.

Kolombiya basınında yer alan haberlerde ise Guaido’nun, söz konusu zirve kapsamında Kolombiya’yı ziyaret edecek ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüşeceği belirtildi.

SOKAK ÇAĞRISI KARŞILIK BULMADI

ABD kuklası Guadio’dan geçtiğimiz kasım ayında  ‘ ülkede hükümet değişikliği için bir kez daha ‘ayağa kalkılması’ gerektiğini belirterek sürekli olarak sokaklarda olma’ çağrısı yapmıştı ancak gösteriler kayda değer destek görmemişti.