Venezuela’ya sızmak istemişti: Aldığım talimat Maduro'yu kaçırmaktı

Venezuela'ya girerken yakalanan ABD'li Luke Alexander Denman, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu kaçırmak üzere görevlendirildiğini itiraf etti.

Venezuela’ya sızmak istemişti: Aldığım talimat Maduro'yu kaçırmaktı

Venezuela hükümeti, 3 Mayıs Pazar günü, deniz yoluyla ülkeye sızmak isteyen bir grup paralı askerin sızma operasyonunu suya düşürdüğünü duyurmuştu. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkeye deniz yoluyla sızma girişimi sırasında tutuklanan 13 paralı asker arasında 2 ABD’linin olduğunu açıklamıştı.

Maduro, ülkeye girerken yakalananlardan ABD’li Luke Alexander Denman isimli saldırganın sorgusu sırasında kaydedilen videosunu Twitter hesabından paylaştı.  Buna göre Denman, amaçlarının Maduro’yu kaçırmak olduğunu itiraf etti.

Denman, Venezuela’da yapılacak eylemlerin SilverCorp CEO’su Jordan Goudreau tarafından planlandığını söylediği videoda, Kolombiya’da bir grup Venezuelalıyı eğitip ardından eylem için Venezuela’ya gideceklerini belirtiyor.

Goudreau’nun operasyon karşılığında 50 bin ila 100 bin dolar ödeyeceğini söyleyen Denman, videoda Venezuela’ya gelme amaçlarına ilişkin, “Jordan’dan (Goudreau) aldığım tek talimat, Maduro’yu uçağa kadar güvenli bir şekilde götürebilmemiz için havaalanının kontrolünü ele geçirmemdi.” ifadelerini kullanıyor.

SilverCorp ile Venezuela’da kendini geçici Devlet Başkanı ilan eden Juan Guaido arasında yapılan anlaşmayı gösteren Denman, videoda Goudreau’nun ABD Başkanı Donald Trump için çalıştığını, eylem için silah ve teçhizatların da kendilerine SilverCorp tarafından verildiğini belirtiyor.