Vatandaşa "Terbiyesizlik yapma lan" diye hakaret eden kaymakama terfi

Konya’da bir vatandaşa “Terbiyesizlik yapma lan” dediği için görevden alınan Ilgın Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, Bilecik Vali Yardımcılığı görevine getirildi.

Vatandaşa

Resmi Gazete’de yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile 427 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi. Bunların arasında Konya’nın Ilgın’da topraklarının kamulaştırılmasına tepki gösteren bir vatandaşa “Terbiyesizlik yapma lan” diyen Ilgın Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu da yer aldı.

Daha önce görevden alındığı açıklanan Kadiroğlu, Bilecik Vali Yardımcılığı’na atandı. Ilgın Kaymakamlığına ise Isparta Yalçav Kaymakamı Aytekin Yılmaz getirildi.

NE OLMUŞTU?

Konya’nın Ilgın ilçesine bağlı Çavuşcugöl Mahallesi’nde açılması planlanan kömür ocağı için tarlalarının kamulaştırılmasına karşı gelen mahalle sakinleri, 11 Temmuz’da karayolunu trafiğe kapatmıştı. Eylemlerini sonlandırmaları için bölge halkıyla görüşmeye gelen Ilgın Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, vatandaşlardan birine “Terbiyesizlik yapma lan” diye çıkışmıştı. Bunun üzerine bölge halkı kaymakamın sert tavrını yuhalayarak protesto etmişti.

Tepkiler üzerine Kaymakam Kadiroğlu’nun bölgeden ayrılmak için aracına gittiği sırada Jandarma ve halk arasında arbede yaşanmıştı. Gelişmelerin ardından Konya Valiliği, Kaymakam Kadiroğlu’nun Valilik emrine alındığını, yerine ise geçici olarak Konya Vali Yardımcısı Mehmet Aydın’ın görevlendirildiğini açıklamıştı.