Varank'tan patronlara 'virüsten faydalanma' tavsiyeleri

Bakan Varank, salgın sonrası dönem için otomobil sanayi patronlarından "beklenti"lerini açıkladı.

Varank'tan patronlara 'virüsten faydalanma' tavsiyeleri

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, patron örgütü Otomotiv Sanayicileri Derneği’nin (OSD) Yönetim Kurulu Toplantısına video konferans yöntemiyle katıldı.

Burada konuşan Bakan Varank, patronlara salgın sonrası üretimde ve satışta nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda “beklenti”lerini açıkladı.

“Salgını yatay seyre geçirmeye başladık. Ramazan ayı boyunca tedbirlere en üst düzeyde uyulursa, inşallah, bayram sonrasında ülkemizin normal hayata geçişini hedefliyoruz. Dolayısıyla otomotiv sektörünün de en iyi şekilde yeni normale hazırlıklı olması gerekiyor.” diyen Varank, bu noktada da sektörden beklentileri olduğunu söyledi.

“En önemlisi çalışanlarınızın sağlığını güvence altına almanız. Dönüş sürecini çok iyi planlayın. Servislerdeki oturma düzeninden, fabrikadaki vardiyalara kadar her bir detay özenle çalışılmalı.” diyen Varank, bir diğer talebinde de sektörden “piyasayı iyi beslemelerini” istedi.

“TOPLU TAŞIMADAN VAZGEÇECEKLER”

“Rekabet gücünüzü koruyacak hatta sizlere ekstra rekabet avantajı sağlayacak adımları beraber planlamak istiyoruz” diye devam eden Varank, şu anlattığını “örnek” olarak verdi:

“Çok yüksek ihtimalle, bu salgınla birlikte tüketiciler toplu taşıma araçları yerine bireysel araçlara daha yoğun biçimde yönelecekler. Hatta paylaşımlı modeller yerine bireysel sahiplik tekrar ön plana çıkabilir. Tüketici tercihlerindeki bunun gibi değişimlere, fiyat kalite oranını tutturarak cevap verenler bence bir adım öne çıkacak.”

Yerli otomobil konusuna da değinen Varank, “Ekibimiz Kore, İngiltere, Almanya, İspanya, İtalya ve ülkemizdeki potansiyel tedarikçilerle görüşmelere devam ediyor. Gemlik’te kurulacak fabrikanın temel atma tarihine ilişkin olarak büyük bir aksaklık da öngörmüyoruz.” dedi.