Van'da çığ faciası: 5 ölü, 2 kayıp

Van Bahçesaray'da bir minibüsün ve iş makinesinin üzerine çığ düştü. Minibüsteki 5 kişinin cansız bedenine ulaşılırken sağ olarak çıkarılan 7 kişi de hastanelere sevk edildi.

Van'da çığ faciası: 5 ölü, 2 kayıp

Olay, saat 17.00 sıralarında Van- Bahçesaray karayolu üzerinde meydana geldi.

Bahçesaray’a 25 kilometre mesafedeki 3 bin rakımlı Karabet geçidinde iş makinesi operatörü Bahattin Karagülle, karayolunda yol açma çalışmaları için küreme yaparken, çığ düştü. İş makinesi kısmen kar altında kalırken, arkasında bulunan minibüs ise yamaçtan kopan tonlarca kar kütlesi ile birlikte yaklaşık 40 metre yükseklikten devrilerek, karın altında kayboldu.

KENDİ İMKANLARIYLA KURTULDU

Çığ felaketinden kısmen kar altında kalan iş makinesinden kendi imkanları ile kurtulan operatörü Bahattin Karagülle, hemen yetkililere haber verdi. Karagülle ihbarında kendisinin kurtulduğunu ancak arkasında bulunan yolcu dolu minibüsün ise çığ ile birlikte sürüklenerek kar yığınları altında kaldığını söyledi. İhbar üzerine bölgeye AFAD, UMKE, 112 Acil Servis, Karayolları ve jandarma ekipleri sevk edildi.

YENİ ÇIĞ TEHLİKESİ

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Bahçesaray ilçesinde meydanda gelen çığa dair yaptığı son açıklamada “İlk etapta operatör kurtarıldı. Daha sonra minibüs arandı. 5 kişi sağ kurtarıldı. Daha sonra 4 vatandaşımızın cansız bedenine ulaşıldı. Daha sonra kurtarılan bir vatandaşımız daha hayatını kaybetti. 5 hayatını kaybeden vatandaşımız var. 2 vatandaşımızın daha çığın altında olabileceğini düşünüyoruz. Kar devam ediyor ve bu da yeni bir çığ tehlikesi doğuruyor.” ifadelerini kullandı.