Van'da çığ faciası: Onlarca ölü var

Van Bahçesaray'da üzerine çığ altında kalanları arama çalışmaları devam ederken ikinci çığ düştü.

Van'da çığ faciası: Onlarca ölü var

Van Bahçerasay’da dün akşam saat 17.00 sıralarında üzerine çığ düşen minibüsten 5 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 6 kişi ise sağ olarak kurtarılmıştı.

Minibüste olduğu değerlendirilen ve sabah saatlerinden itibaren devam eden 2 kişiyi kurtarma çalışmaları sürdürülürken ikinci bir çığ daha meydana geldi.

İlk bilgilere göre çığ altında bazı araç ve insanların kaldığı bildirildi.

300 KİŞİ ÇALIŞIYORDU

Vali Emin Bitmez, çığın ardından 25 kişinin hastaneye kaldırıldığını dile getirirken Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas bölgede 300’e yakın kişinin olduğunu tahminen 50’den fazla kişinin çığ altında kaldığını ifade etti.

ÖLÜ SAYISI SAATLER GEÇTİKTE ARTTI

Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas, NTV’de canlı yayında yaptığı açıklamada çığ altında kalanlardan ilk belirlemelere göre 8 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Daha sonra kameraların karşısına geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise ölü sayısına ilişkin “Maalesef 8 jandarmamızı ve 3 güvenlik korucusunu kaybettik.” açıklaması yaptı.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, DHA’ya yaptığı açıklamada, çığda 21 kişinin can verdiğini belirtti. Vali Bilmez, ikinci açıklamasında ise sayının 23’e çıktığını duyurdu.

Saat 16.30 itibariyle olayla ilgili son bilgileri veren AFAD açıklamasında çığda 26 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı 53 kişinin de yaralandığı bildirildi.

AFAD’ın 17.20 itibariyle yaptığı açıklamada ise “Van’ın Bahçesaray ve Çatak arasındaki bölgeye düşen ikinci çığda aralarında şehit olan güvenlik görevlilerimizin de bulunduğu toplam 33 kişi hayatını kaybetti, 53 kişi ise yaralandı.” denildi.

CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI VE AFAD İL MÜDÜRÜ KURTARILDI

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan ile Van AFAD İl Müdürü Osman Uçar’ın da çığ altında kalanlar arasında olduğu öğrenildi. Orhan ve Uçar, yapılan çalışmalar sonrası kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.