Van'da 5.4 büyüklüğünde deprem

Özalp ilçesinde 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Van'da 5.4 büyüklüğünde deprem

AFAD verilerine göre Van’ın Özalp ilçesi merkezli 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Saat 13.03’teki depremin derinliği 7 kilometre olarak açıklandı.

Başta Hakkari olmak üzere çevre il ve ilçelerde de hissedilen deprem sonrası panikleyen yurttaşlar kendini sokağa attı.

YARALILAR VAR

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, deprem sonrası ilk açıklamasında “Şu an için depremin merkez üssü Özalp ilçesinden bildirilen bir hasar yok. Ekiplerin araştırması sürüyor.” ifadelerini kullanmıştı. Vali Bilmez, ikinci açıklamasında, Özalp, Saray ve Gürpınar’daki 15 mahallede orta ve ağır hasarlı evler olduğunu belirtirken 5 yurttaşın da hafif şekilde yaralandığını açıkladı.

EV VE AHIRLARDA HASAR

Depremin hissedildiği bölgelerde hasar tespit çalışmalarına başlandı. Şiddetli sarsıntının hissedildiği Gürpınar ilçesine 84 kilometre uzaklıktaki Elaçmaz Mahallesi’nde de birçok ev ve ahırda hasar meydana geldi.

Bir kişinin hafif yaralandığı mahalleye giden Jandarma, AFAD, itfaiye, belediye ve sağlık ekipleri güvenlik önlemi alarak çalışma yaptı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı Özalp İlçe Grup amirliği de hasar gören yerlerde enkaz kaldırma çalışmalarına destek verdi.

BAKAN SOYLU’DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depreme ilişkin “Van’da 13.03’de meydana gelen 5.4 büyüklüğünde depremde Özalp merkezde yapılan ilk taramalarda hasar gözükmüyor, köyler de taranıyor. Şu ana kadar köylerden sadece bir evde kısmi yıkık ihbarı var. Gelişmeler Van Valiliği ve AFAD Başkanlığımızca kamuoyuna bildirilecektir” paylaşımını yaptı.