Van Gölü'nde 5 ceset çıkarıldı

27 Haziran günü göçmenleri taşıyan teknenin alabora olduğu ihbarından sonra yapılan arama çalışmaları sırasında beş ceset bulundu.

Van Gölü'nde 5 ceset çıkarıldı

Van’ın Gevaş ilçesinin Altınsaç Mahallesi’nde 27 Haziran günü mültecileri taşıyan teknenin alabora olması sonucu yaklaşık 100 göçmen kaybolduğuna ilişkin bilgiler kamuoyuna yansımıştı.

Van Gölü’nün Çarpanak Adası mıntıkasında yaklaşık 100 mültecinin bulunduğu iddia edilen tekneden kurtulduğunu belirten bir kişi olayı güvenlik güçlerine bildirdi.

Güvenlik güçleri  gündür havadan helikopterle, gölde sahil güvenlik ve karadan da diğer ekiplerle battığı iddia edilen tekneyi arıyor. Konu ile ilgili Van Valiliği’nden yapılan açıklamada 27 Haziran 2020 saat 22.00 sıralarında kendi tekneleriyle Van Gölü’ne açılan Sedat ve Medeni Akbaş isimli şahıslardan uzun süre haber alınamaması üzerine mahalle muhtarının 28 Haziran günü saat 18.00’da hem Van hem de Bitlis’teki güvenlik güçlerine kayıp ihbarında bulunduğu belirtilerek, “Bunun üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına ait gece görüşlü termal kameralı helikopter, İHA ve botlarla göl ve çevresinde arama tarama faaliyetine başlanmıştır. Kayıp şahıslardan Medeni Akbaş, 28 Haziran 2020 günü saat 23.00 sıralarında Tuşba ilçesi Çitören Mahallesi’nde bulunmuştur. Arama tarama çalışmalarına devam edilmektedir. Kayıp olduğu iddia edilen tekne ve Sedat Akbaş ile ilgili hiçbir ize rastlanılmamıştır” ifadelerine yer verildi.

Van Valiliği’nin açıklamasında şöyle denildi:

“Arama-tarama faaliyeti sonucunda şu ana kadar yabancı uyruklu olduğu değerlendirilen 5 kişinin cesedine ulaşılmıştır. Bölgede, havadan ve gölden tüm imkanlarımızla arama-tarama çalışmalarına çok yönlü şekilde devam edilmektedir. Arama-tarama çalışmalarına ilişkin gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.”