Valilikten Barış Çakan açıklaması: Kürtçe müzik dinlediği için değil, ezan uyarısı yaptığı için

Ankara Valiliği 20 yaşındaki Barış Çakan'ın ölümüyle sonuçlanan saldırının nedeninin 'Kürtçe müzik' değil, 'ezan uyarısı' olduğunu öne sürdü.

Valilikten Barış Çakan açıklaması: Kürtçe müzik dinlediği için değil, ezan uyarısı yaptığı için

Ankara Etimesgut’ta üç kişinin saldırısına uğrayan 20 yaşındaki Barış Çakan, kalbinden bıçaklandı. Hastaneye kaldırılan ancak kurtartılamayan Çakan’a yönelik bıçaklı saldırının “Kürtçe müzik dinlemesi” üzerine yapıldığı iddia edilmişti.

Ankara Valiliğinin olay üzerine yaptığı açıklamada ise Barış Çakan ve arkadaşının ezan okunduğu sırada araç içinde yüksek sesle müzik dinleyen grubu uyarması üzerine saldırıya uğradığı öne sürüldü.

Valilik açıklaması şöyle:

“31.05.2020 Pazar günü akşam saatlerinde meydana gelen, bıçakla adam öldürülmesi olayıyla ilgili olarak sosyal medya üzerinden kasıtlı ve yanlış iddiaların paylaşıldığı müşahede edilmesi nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

İddia edildiği gibi olay, maktul ve yanındaki arkadaşının Kürtçe müzik dinlemesine şüpheli karşı tarafın müdahalesi üzerine değil tam aksine maktul ve arkadaşının, şüphelileri araç içinde ezan okunması nedeniyle yüksek sesle ve etrafı rahatsız edecek tarzda müzik dinlememeleri konusunda ikazda bulunması üzerine başlamıştır. Maktulün arkadaşı B. A. alınan ilk ifadesinde olayın bu şekilde başladığını belirtmektedir.”

Açıklamada, saldırganların gözaltına alındığı ve adli sürecin savcılık talimatları doğrultusunda sürdüğü belirtildi.