Valilikten 'balmumu heykel' hediyesine yalanlama

Hayatını kaybeden askerin ailesine hediye edilen balmumu heykeliyle ilgili açıklama yapan Trabzon Valiliği, sürece dahil olmadıklarını bildirdi.

Valilikten 'balmumu heykel' hediyesine yalanlama

Siirt’in Eruh ilçesinde yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 2018 yılında hayatını kaybeden Uzman Çavuş Bahattin Baştan’ın ailesi, hatıralarını yaşatmak için evlerinin yanına bir müze yaptı.

İHA‘nın haberine göre Bahattin Baştan’ın anılarını yaşatmaya çalışan Baştan Ailesi’ne bir hediye verildi.

Habere göre Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun girişimleriyle, Samsun’daki bir heykeltıraşa Bahattin Baştan’ın balmumu heykeli yaptırıldı.

Ancak İHA’nın “Şehit oğlunun hasretini balmumu heykeli ile gidermeye çalışıyor” başlığıyla servis ettiği bu haberin ardından Trabzon Valiliği, açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:

“Trabzon/Düzköylü şehidimiz, Uzman Çavuş Bahattin Baştan ile ilgili olarak bugün (10.03.2020) bazı basın yayın organlarında ‘Şehit annesine oğlunun heykelini hediye ettiler’ başlıklı haberdeki beyanların aksine; valiliğimiz tarafından şehidimizin balmumu heykelinin yaptırılması ve aileye gönderilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, acılı şehit ailelerimize sabır dileriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.