Validen virüse yakalanan sağlıkçılara: Kendilerini koruyamadılar, bizi sıkıntıya soktular

Zonguldak Valisi, kentte virüse yakalananların önemli bir bölümünü oluşturan sağlık emekçileri için "İlişkilerinde yeteri kadar dikkatli olmadıkları için hem kendilerini sıkıntıya sokuyorlar, hem bizi sıkıntıya soktular" dedi.

Validen virüse yakalanan sağlıkçılara: Kendilerini koruyamadılar, bizi sıkıntıya soktular

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner ve Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ile Valilik toplantı salonunda basın toplantısı düzenledi.

Zonguldak’ın Türkiye geneline taşıdığı risk itibariyle öne çıkmış bir kent olduklarını söyleyen Vali Bektaş, rakamların oldukça yüksek seyrettiğini belirtirken, ilave tedbirler almaya devam edeceklerini söyledi.

Konuşmasında, Zonguldak’ta görev yapan sağlıkçıların durumuna da değinen Vali Bektaş, kentte 567 pozitif vakadan 137’unun sağlıkçı olduğunu açıkladı.

Sağlıkçıların özveriyle çalıştığını ifade eden Vali Bektaş, bir yandan da şu ifadeleri kullandı:

“Her türlü tedbiri alınmasına rağmen maalesef sağlıkçılarımız kendilerini koruyamadılar. Tüm arkadaşlarımızı uyardık. Bu bizim faturamızı ağırlaştıran olay oldu. Normalde sağlıkçılarımızın bize götürdüğü yük olmasaydı bugün belki de geri dönüşü konuşuyor olacaktık. Bu gerçekten zor oldu. Misafirhanede onları misafir ettik. Onlardan ücret almadık. Ama orada kendi aralarındaki ilişkilerinde yeteri kadar dikkatli olmadıkları için hem kendilerini sıkıntıya sokuyorlar, hem bizi sıkıntıya soktular. Bunun da artık azalacağını varsayıyoruz. Onlar bizim kahramanlarımız. Kendi hayatlarını ortaya koyan insanlar ama yeteri kadar dikkatli olmayınca sıkıntı yaşıyoruz.”