Validen basına 'şehit haberi' ayarı: Farklı düşünme lüksünüz yok

Gaziantep Valisi Davut Gül, gazetecilere seslendiği toplantıda asker ölümlerine ilişkin haberlerle ilgili "uyarı"da bulundu, "Hepimiz birbirimiz gibi düşünmek zorunda değiliz. Ama bu meselede farklı bakış açısı lüksümüz yok" dedi.

Validen basına 'şehit haberi' ayarı: Farklı düşünme lüksünüz yok

Gaziantep Valisi Davut Gül, İdlib’deki hava saldırısı sonrası yapılan haberlerle ilgili olarak basın mensupları ile bir araya geldi.

Valilik Amfi Salonunda gerçekleştirilen toplantıda gazetecilere seslenen Gül, özellikle haberde kullanılan dil konusunda “uyarı”da bulunup “Sizlerin, basın mensubunun ötesinde asıl kimliğiniz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, bunun yanında Gaziantepli olmak ve bu şehirde yaşamak. Sizlerin de, bizlerin karşılaştığı en önemli olaylardan bir tanesi bilginin doğru aktarılması. Buradan çıkan bir haber bütün ulusala geçiyor. Bu haber yapılmasın anlamına gelmiyor. Haberler elbette yapılacak. Vatandaşlarımız zaten gazetenin, televizyonun dışında sosyal medya üzerinden de haberleri bir şekilde alıyor. Ama bizim haber dilimiz bu şehre, bu ülkeye katkı sunmalı.” dedi.

“Şehitlerimizin neden şehit düştüğünü iyi anlamamız lazım. Bin yıldır bu topraklardayız. Bin yıldır 3 milyon şehit verdik. Geçmişte bu bayrak, bu toprak, bu devlet için şehit verdik bugün de yanı sebepten şehit veriyoruz.” diyen Vali Gül, “Bize düşen şehitlerimizin aziz hatıralarına sahip çıkmak. Bu, her türlü farklılığımızın üstünde bir şey. Farklılıklarımız bizim zenginliğimiz. Hepimiz birbirimiz gibi düşünmek zorunda değiliz. Meselelere bakış açımız çok farklı olabilir. Ama bu meselede farklı bakış açısı lüksümüz yok. Hepimiz aynı gemideyiz” ifadelerini kullandı.