Vali: Dışarıya çıkan pozitif vakalar insanlık suçu işliyor, gereğini yapacağız

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, koronavirüs testi pozitif çıktığı halde dışarıda olanları 'insanlık suçu' işlemekle suçladı, bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Vali: Dışarıya çıkan pozitif vakalar insanlık suçu işliyor, gereğini yapacağız

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, vatandaşların ve esnafların yoğun olduğu Yeni Çarşı, Perşembe Pazarı, El Hacı Mahmut ve Paşakapı Caddesi’nde denetim yaptı.

Denetimler sonrası açıklamada bulunan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, testi pozitif çıkan vatandaşların kesinlikle evden çıkmamaları gerektiğine vurgu yaparken “Bu aslında bir insan hakları ihlali olduğu gibi bir de insanlık suçudur. Pozitif olduğunu bile bile dışarı çıkıyorsa, koronavirüsü başkalarına da bulaştırıyorsa bunun hakkında gereğini yapacağız, savcılığa suç duyurusunda da bulunacağız. Kesinlikle testi pozitif çıkan vatandaşlar evde kalsınlar, çıkmasınlar’’ dedi.

CİDDİ ARTIŞ VAR

Vali Şimşek, ülke genelinde olduğu gibi Niğde’de de vaka sayılarında ciddi bir artış olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Buna paralel olarak ölüm sayıları da arttı. Bu işin şakası yok. Belirlenen kurallara vatandaşlarımızın uyması gerekiyor. Vatandaşlarımızdan ricamız, maske kullanımına mutlaka dikkat etsinler, hijyen ve sosyal mesafeye kesinlikle uysunlar istiyoruz. Esnaflarda çok fazla eksiklik yok, kurallara uyuyorlar. Maske kullanımında sorun yok vatandaşımız maskeyi kullanıyor. Bu kurallara uyduğumuz takdirde bu salgının önüne geçebileceğiz.”