Vali, başsavcı, il jandarma komutanı: Tarikat 'şeyh'inin cenazesinde

Bitlis'te öldürülen Nakşibendi "şeyh"inin cenazesine devlet temsilcileri tam kadro katıldı.

Vali, başsavcı, il jandarma komutanı: Tarikat 'şeyh'inin cenazesinde

Türkiye’de yasadışı olmasına rağmen faaliyetlerini sürdüren cemaatlerin AKP’den aldıkları destek, geçtiğimiz günlerde öldürülen bir Nakşibendi “şeyh”inin cenazesinde tüm çıplaklığıyla ortaya çıktı.

“Bitlis Güroymak Medresesi Başmüderrisi” olarak tanıtılan Abdülkerim Çevik isimli kişinin cenazesinde devletin her kademesinden en üst düzeyde temsilci yer aldı.

Cenaze törenine Bitlis Valisi Oktay Çağatay, AKP Bitlis milletvekilleri Cemal Taşar ve Vahit Kiler, Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nail İlbey, Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, AKP İl Başkanı Engin Günceoğlu, kurum amirleri katıldı.

Çevik’in öldürülmesi sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Çok hüzünlüyüm. Bir alimin ölümü, bir alemin ölümüdür. Bitlis Güroymak (Norşin) Medresesi Başmüderrisi Seyda Abdülkerim Çevik Allah’a yürüdü. Allah rahmet eylesin”, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise “Alimin ölümü alemin ölümü gibidir. Hayatını ilme, talebelerine ve kardeşliğe vakfetmiş Norşin ulemasından Abdülkerim Çevik Hoca’nın menfur bir saldırı sonucunda vefat ettiğini üzüntüyle öğrendim. Rabbim kabrini nur, ruhunu şad, makamını ali eylesin” açıklaması yapmıştı.